A helyes ösvényen…

Rafael Nadal két verseny óta veretlen. A spanyol a döntőben Kei Nishikorit verte két szettben.

Vasárnap délután gyönyörű napsütés közepette elérkezett az a csata, amit minden teniszrajongó epekedve várhatott. A nyolcszoros bajnok Rafael Nadal és az elmúlt két évben Barcelonában verhetetlen, japán Kei Nishikori ütközete. Michael Chang tanítványa léphetett címvédőként a porondra, az esélyek ezúttal nem mellette szóltak.

Nadal így ünnepelte kilencedik barcelonai győzelmét Kép forrása: tennisplanet.me

Nadal így ünnepelte kilencedik barcelonai győzelmét
Kép forrása: tennisplanet.me

Két különböző stílusú teniszező, akiktől egy igen látványos csatára lehetett számítani. Nadal játéka mérkőzésről-mérkőzésre egyre hosszabb és pontosabb, ez most is látszódott. Nishikorinak egyetlen esélye volt, hogy elengedi a kezét és leüti ellenfelét a pályáról, hiszen a spanyolnak alapvetően fekszik az a játék, amit a japán játszik. Nishikori ennek reményében lépett fel agresszívan Nadallal szemben. Nem is mondhatni, hogy rosszul csinálta volna, hiszen rengetegszer esélytelen volt a mallorcai, hogy odaérjen az utolsó ütésekre. Kiváló játék Nishikoritól, de mégis Nadal nyert 6/4 7/5-re, bármennyire érdekes, ez abszolút a realitásnak megfelelő jelenleg. A nyolcszoros bajnok nem játszott éppen sziporkázó teniszt, hiszen sokszor küszködött a saját adogatásával, azonban a fontos pillanatokban mégis sokkal erősebb volt fejben Nishikorinál. Erre főleg a második szett az élő példa, hiszen gyakorlatilag abban a játékban a japán magától vesztette el végleg a mérkőzést. Nadal megérdemelten nyert ismét Barcelonában.

Nadal tehát kilencedszer nyert Barcelonában, lassan kezdi régi önmagát idézni. De a legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy ez mire lehet elég egy topformában lévő Novak Djokovic ellen, aki mindent elsöprő önbizalommal teniszezik általában ellene.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.