Szegedtől-Floridáig

2016. április 25.
by Airon

Néhány hazai játékosunk előző hétén ITF versenyen játszott. Lássuk a történéseket.

Szeged

Kezdjük legelőször azzal, ahol a magyarok nem csak játékosként voltak jelen az eseményen, hiszen szeged adott otthon egy 10.000 dolláros összdíjazású ITF versenynek.

Gödry Levinek a második kiemelt már túl nagy falat volt Kép forrása: huntennis.hu

Gödry Levinek a második kiemelt már túl nagy falat volt
Kép forrása: huntennis.hu

A selejtezőben rengeteg magyar játékos részt vett, de ott sajnos nem sok sikerrel, az utolsó körben Filipenkó Viktor és Balla Péter is elbukott. Így négy játékosunknak jöhetett alanyi jogon a főtábla, Szintai Dávid első meccsén búcsúzott, legnagyobb pechünkre pedig kettőt már az első fordulóban összesorsoltak. Gödry Levente és Borsos Gábor összecsapását végül döntő szettben Levi nyerte meg. Gödrynek azonban ezek után a sorsolás nem igazán kedvezett, a második kiemelt lengyel Kamil Majchrzak könnyedén útját állta.

Valkusz Mátét se tudott megbírkózni Majchzrakkal Kép forrása: huntennis.hu

Valkusz Mátét se tudott megbírkózni Majchzrakkal
Kép forrása: huntennis.hu

Néha azonban nem mindig attól jön a legjobb eredmény, akitől a magyar ranglista alapján számítani lehet egy ilyen eseményen. Valkusz Máté szabadkártyásként érkezett a viadalra és igen szépen helyt állt. A mindösszesen 17 éves játékos a negyeddöntőig jutott az ukrán Vitaliy Sachkot és az osztrák Marcel Walochot búcsúztatva. A negyeddöntőben ráadásul harcias küzdelmet vívott a Gödry Levit is legyőző Kamil Majchrzak ellen, azonban döntő szett 4-0-nál sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

Párosban egy nagy visszatérésnek lehettünk szemtanúi, hiszen Kisgyörgy Gergely újra nemzetközi versenyen vett részt 2008 után Szintai Dávid oldalán. A hazai duó 1 mérkőzést nyerve éppen a Filipenkó Viktor/Luka Ilic pár ellen a legjobb 16 között búcsúzott. A legjobb 16 a Borsos Gábor/Gödry Levente duónak is a verseny végét jelentette.

Az első szegedi megmérettetés tehát így ért véget a magyarok számára, a versenyt az olasz Gianlugi Quinzi nyerte. Ezen a héten ismét egy 10.000 dollár összdíjazású tornát rendez a magyar város.

Florida

Egy Magyarországtól jó messzi helyszínen pedig a Davis Kupa hősünk, Nagy Péter mutatta meg a tudását egy 10.000 dollár összdíjazású versenyen.

Nagy Peti páros győzelemmel újabb ITF trófeát gyűjtött be Kép forrása: huntennis.hu

Nagy Peti páros győzelmével újabb ITF trófeát gyűjtött be
Kép forrása: huntennis.hu

Nagy Péter remek versenyt zárt. Az amerikai tornán 32-es tábláról induló magyar játékos első mérkőzését mindösszesen 1 játékot veszítve nyerte meg, majd jött egy kőkemény ütközet a kanadai Denis Shapovalov ellen. Ezt ugyan nem sikerült megnyernie, azonban így se lehet csalódott, hiszen a későbbi győztestől kapott ki döntő szettben.

A történet érdekessége pedig az, hogy Nagy Peti párosban épp az őt legyőző Shapovalovval indult el, és ha már elindultak meg is nyerték a versenyt. a finálét 6/2 6/3 arányban hozták Ruben Gonsales/Dennis Nevolo kettős ellen.

Kiemelt kép forrása: uaeinteract.com

A hozzászólások le vannak zárva.