A jó dolgokra érdemes sokat várni…

Fernando Verdasco nyerte a bukaresti ATP 250-es tornát. A spanyol játékosnak nem kevés időt kellett várni egy tornagyőzelemre.

Vasárnap délután sok lelkes helyi néző arra várt, hogy Fernando Verdasco és Lucas Pouille egymásnak feszüljön, de hát hiába. Az időjárás 1 teljes napra közbeszólt, a borzalmas eső miatt a döntő hétfőre maradt.

Lélektanilag nézve a dolgokat, mindenképpen érdekes párharc következett tegnap délután. Vajon kinek a nehezebb feldolgozni egy ilyen döntőt? Annak, aki még életében nem járt ilyen magasságokban ATP torna keretein belül, vagy egy kiéhezett fenevadnak, aki 2014 óta egyáltalán nem nyert semmilyen tornát?

Bizony édes a győzelem pillanata Kép forrása: pba-online.net

Bizony édes a győzelem pillanata
Kép forrása: pba-online.net

Fernando Verdasco minden tekintetben felnőtt ismét a feladathoz, hogy egy torna végén az ő névét konferálják be, mint a verseny végső győztese. A spanyolnak meg kellett ráadásul küzdenie a hideg időjárási körülményekkel, hiszen azért az ő játékának nem éppen a hideg a legkézenfekvőbb. A korábbi Australian Open elődöntőst azonban ezen a napon a legapróbb dolgok sem tudták kizökkenteni, egy rendkívül összeszedett tenisszel esélytelenné tette Lucas Pouillet, aki ennek ellenére kifejezetten jól teniszezett ebben a döntőben. Ha keresnénk az okát, hogy Verdasco ezt a döntőt miért nyerte meg ennyire simán, mindenképpen a kockázat szót lehet kiemelni. A spanyol játékos rendkívül hosszan teniszezett és fontos pontoknál kellően agresszív tudott lenni.

Fernando Verdasco a profi férfi tenisz talán egyik legkiszámíthatatlanabb játékosa. Nála nincsenek átlagos napok, neki vagy nagyon megy vagy egyáltalán nem. Ezúttal az előbbi történt és teljesen megérdemelten nyert Bukarestben. Ezzel a győzelmével 2014 után nyert újra ATP egyéni versenyt.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.