Nicolas Almagro oktatta a kiemelteket Estorilban

“Régi ismerős” kezdi visszanyerni legjobb formáját.

A 30 éves murciai teniszező az évtized elején ott volt a top 10 mezsgyéje körül (hol belül, hol kívül), de egy komoly sérülés nagyon visszavetette. Szinte egy éve ilyenkor 174. volt a világranglistán. Idén azonban már látszódott a javuló tendencia. Buenos Airesben el is jutott a döntőig, de ott Dominic Thiem legyőzte. Portugáliában viszont nem maradt el a siker. Első rangsorolt ellenfele a hazaiak kedvence, Joao Sousa (4.) volt a legjobb 16 között, őt követte az argentin Leonardo Mayer (7.), a döntőbe jutást aztán Nick Kyrgios (2.) ellen vívta ki. Csak a portugál ellen veszített szettet. Az utolsó meccsen fiatal honfitársával, Pablo Carreno Busta-val (8.) kellet megmérkőznie, aki idén és karrierje során is a második ATP-döntőjét játszotta. Ő sem volt rest a skalpgyűjtésben. Gilles Simont (1.) a negyeddöntőben, Benoit Paire-t (3.) az elődöntőben győzte le.

A finálé olyan volt, mint amilyet egy spanyol salakos rangadótól várni lehet. Nem kevés break és 2 óra 48 percig tartó találkozó. Az első szettet Carreno Busta nyerte meg rövidítés után, úgy, hogy Almagro négy szettlabdát hagyott kihasználatlanul. A folytatás is kedvező volt a gijoni számára, közel volt a szett- és break-előnyhöz, de ekkor is rövidítés döntött. Ott aztán két pontra volt pályafutása első tornagyőzelmétől, de Almagro kiegyenlített, s utána a rutinja meg sem állította a sikerig (végeredmény: 6/7(6) 7/6(5) 6/3).

Nicolas Almagro 23. tornadöntőjén 13. diadalát aratta. 82,450 Euróval és 250 ranglista ponttal gazdagodott. Utóbbinak köszönhetően ezen a héten a 48. helyen áll, Madridban is elindul. Amennyiben legyőzi Borna Coric-ot, Novak Djokovic ellen játszhat a legjobb 32 között.

A kiemelt kép forrása: sport.dziennik.pl

A hozzászólások le vannak zárva.