ATP Madrid: Újabb Nadal – Murray elődöntő

Hála a fedhető pályáknak, az eső ellenére is lebonyolították a negyeddöntőket, melyek egyikén sem történt meglepetés.

Nadal visszavághat a tavalyi váratlan vereségért forrás: www.livetennis.com

Nadal visszavághat a tavalyi váratlan vereségért
forrás: www.livetennis.com

A címvédő Andy Murray (2.) kezdte a napot Tomas Berdych (8.) ellen. A cseh teniszező “Mr. Quarterfinal” becenevéhez hűen vereséget szenvedett, bár, kevesen tudtak volna a világon valamit is kezdeni a skót imponáló játékával. Murray 8 pontot veszített adogatóként, break-labda hárítására sem kényszerült az egész meccsen. Ellenfele tehát Rafael Nadal (5.) lesz. Joao Sousa meglepte a hazai kedvencet, miután elvett tőle egy szettet. Az elsőt még nyitott tető alatt játszották le, ahol Nadal tarolt 6/0-val. Az időjárás viszont újra beleszólt a történésekbe. A körülmények megváltozásából a portugál jött ki jól. Előbb a második szett közepén elkerülte nagy küzdelem árán a szett- és break-hátrányt, majd a lehető legjobb pillanatban elvette Nadal adogatását és kiegyenlített. A Salakkirálynak több nem is kellett, a döntőszettre összeszedte magát, fogadóelőnyig nem jutott Sousa, a spanyol viszont igen, 4/3-nál, majd az azt követő játékban kiszerválta a meccset. Murray és Nadal 24. alkalommal csap össze ma. Újra egy salakos Masters elődöntőjében. Legutóbbi meccsüket, mely színvonalas volt, ugyebár a spanyol nyerte Monacóban. Mindketten tartják jó formájukat, így hasonló találkozóra van kilátás. A skót abban bízhat, hogy ma sem várható jobb idő, így a gyorsabb pályán (amennyiben be kell fedni a pályát) akár több esélye lehet. A mérkőzés 13:00-kor kezdődik.

"Nole" összpontosít forrás: matchforecaster.com

“Nole” összpontosít
forrás: matchforecaster.com

A másik ágon Djokovic (1.) és Nishikori (6.) mérkőzik meg a döntőbe jutásért, este 20:00-tól. A japán teniszező Nick Kyrgios-t győzte le egy olyan meccsen, ahol egyetlen egy break volt, gyakorlatilag az el is döntötte a végkimenetelt. Az első két játszma tie-break-ben dőlt el, az ausztrál nyerte az elsőt. A harmadikban mind a ketten visszaestek adogatóként, de Nishikori korábban említett előnyét megőrizte, csak egy játékban “rezgett a léc”. Bár, Kyrgios vesztett, most is maradandót alkotott:

A szerb világelső Milos Raonic-ot (11.) győzte le, aránylag magabiztosan. A kanadainak mindössze három lehetősége volt fogadó játékot nyerni, de azokkal sem tudott élni. Egy meccsre vagyunk tehát a Djokovic – Nadal derbitől, mely igencsak mérvadó lehet a Roland Garros szempontjából.

Eredmények:

Djokovic (1.) – Raonic (11.) 6/3 6/4

Nishikori (6.) – Kyrios 6/7(6) 7/6(1) 6/3

Nadal (5.) – Sousa 6/0 4/6 6/3

Murray (2.) – Berdych (8.) 6/3 6/2

A kiemelt kép forrása: www.news18.com 

A hozzászólások le vannak zárva.