ITF (női): Eredmények a múl hétről

2016. május 9.
by DGM96

Győrben újabb 10 000-est rendeztek, Gálfi Dalma pedig Japánban lépett pályára.

II. Győr Open

Az egyéni torna 32-es tábláján 9 magyar hölgyet lehetett találni. Bukta Ágnes, Nagy Adrienn, Árgyelán Csilla és Szőke Nóra már az első fordulóban kiesett (utóbbi nem akárkitől, Nicole Vaidisova-tól kapott ki). Udvary Panna és Fekete Lili honfitárs ellen szenvedett vereséget, előbbi legyőzője az első verseny győztese, Békefi Bianka volt, utóbbié pedig Stolmár Rebeka. Nagymihály Luca cseh riválist győzött le az első fordulóban. A legjobb 16 között aztán a torna első kiemeltjét, az osztrák Pia König-et is meglepte. Bianka a svéd Lister-t (7.), Rebeka pedig a román Negreanu-t (8.) ejtette ki. A negyeddöntőben aztán egy magyarra biztosan a kiesés várt, miután Békefi és Nagymihály egy ágon voltak. A mérkőzést Bianka nyerte, Rebeka a kicsivel a második szett kezdete után visszalépett. Házi rangadó lehetett volna az elődöntőben is, de a szerb Dolonc legyőzte Stolmárt. Vele szemben aztán Békefi sem járt szerencsésebben. A magyar skalpokat gyűjtő délszláv végül a tornát is megnyerte, ukrán vetélytársat legyőzve a döntőben.

Párosban már összejött a magyar siker, ha félig is. Stolmár Rebeka és a korábban említett Negreanu első kiemeltként maradt veretlen. Toronyi Dominika és Nagymihály Luca külföldi partner oldalán ment egy kört.

Totka Naomi és Gálfi Dalma

Dalma egy 75 000 $ összdíjazású tornán indult a japán Gifu-ban. Túl sokáig nem tartott a szereplés, csak egy kört tudott menni: japán ellenfelet győzött le, majd japán ellenféltől kapott ki. Totka Naomi pedig az egyiptomi Sharm El Sheikh-ben vett részt egy 10 000-es tornán. Egyéniben (második kiemelt volt) a negyeddöntőig, párosban (első kiemelt volt egy belgával) az elődöntőig jutott

 A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.