ATP Róma: Eddig papírforma

Hamarosan már a negyeddöntőbe kerülés lesz a tét Rómában. Djokovicék eddig könnyen vették az első akadályt.

Nadal legyőzte a müncheni bajnokot Kép forrása: ibtimes.co.uk

Nadal legyőzte a müncheni bajnokot
Kép forrása: ibtimes.co.uk

A felső ágon már csak egy-egy győzelem választja el a teniszrajongókat, hogy kialakuljon egy Djokovic-Nadal negyeddöntő. A szerb első mérkőzését 7/5 7/5 arányban tudta le a francia Stephane Robert ellen és a nyolcba kerülésért Thomaz Bellucci vár rá. Rafael Nadalnak nincsen egyszerű dolga, hiszen Philipp Kohlschreiber legyőzése után Nick Kyrgiossal csap össze. Az ausztrál kisebb meglepetésre Milos Raonicot búcsúztatta.

Federer megfékezte a tinisztárt Kép forrása: perfect-tennis.com

Federer megfékezte a tinisztárt
Kép forrása: perfect-tennis.com

Roger Federer mérkőzésről-mérkőzésre megkapja a jövő nagy reménységeit. A svájcinak úgy tűnik nem ártott meg, hogy nem indult Madridban, a német Alexander Zverevet két játszmában győzte le, Dominic Thiem lesz a következő ellenfél . A Madridban elődöntős Kei Nishikori a szerb Viktor Troickin igen csak nehezen jutott túl és hát Richard Gasquet se ígérkezik könnyű mérkőzésnek a japán számára.

Wawrinka is ott van a legjobb 16 között Kép forrása: atpworldtour.com

Wawrinka is ott van a legjobb 16 között
Kép forrása: atpworldtour.com

David Ferrer, amilyen nehezen vette az első akadályt még Filippo Volandri ellen, a Guillermo Garcia-Lopez elleni összecsapás már sokkal egyszerűbbnek bizonyult, 6/4 6/3 lett a vége. A spanyol játékosnak látszólag jó sorsolása van, azonban a Lucas Pouille elleni meccset nem veheti félvállról, hiszen a francia képes komoly meglepetéseket okozni. Stan Wawrinkának is kellett egy szett, hogy belelendüljön a játékba Benoit Paire ellen, a Juan Monaco elleni találkozó érdekesnek ígérkezik.

Murray könnyedén nyerte első meccsét Kép forrása: sportsmax.tv

Murray könnyedén nyerte első meccsét
Kép forrása: sportsmax.tv

Andy Murray remek formában játszik ebben a salak szezonban, Mikhail Kukushkin legyőzése sem jelentett neki túlságosan nagy problémát. A brit teniszező a francia Jeremy Chardy ellen harcolhatja ki a nyolcba kerülést, a negyeddöntőben pedig Tomas Berdychhel vagy David Goffinnal nézhet farkasszemet továbbjutása esetén.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.