Babos Timi a nyolcaddöntőig jutott Strasbourgban

2016. május 19.
by DGM96

8. kiemeltként indult a franciaországi tornán, de csak egy mérkőzést tudott nyerni.

Hétfőn a belorusz Govortsova ellen kezdte meg a szereplését, ahol egy kiélezett és egy sima szettben hozta a papírformát. Tegnap jött a horvát Lucic-Baroni, aki ugyan 22 hellyel van hátrébb a világranglistán (Timi a 44., ő a 66.), de jobb meccsrutinnal a háta mögött vághatott neki a mérkőzésnek. Lucic ugyanis Madridban selejtezősként jutott el a nyolcaddöntőig, s itt is a “kvalin” keresztül érhette el a főtáblát. Magyar szempontból rosszul kezdődött a találkozó, Timi csak egyszer tudta hozni a szerváját, azzal iratkozott fel az első szettben az eredményjelzőre. A másodikban megvolt a sansz az egyenlítésre, a soproni lány adogatott az 5/2-es vezetésért, de Lucic 2/4 után (az ő szemszögéből) tarolt, s meg sem állt a 2-0-ás győzelemig. Másodjára mérkőztek meg egymás ellen (első: 2014, Québec), sajnos a reváns nem sikerült Babosnak.

Mint írtuk, első számú teniszezőnőnk ezen a héten a 44. helyen áll a világranglistán, így a jövő héten kezdődő Roland Garroson nem-kiemeltként fog indulni egyéniben. A salakszezon során relatíve szép eredményeket ért el. Stuttgartban Sabine Lisickit győzte le, Rómában Venus Williams-t, s csak a későbbi döntős Madison Keys tudta legyőzni a 16 között. E két torna közt pedig Rabatban az elődöntőig jutott, ahol megdolgoztatta “druszáját”, Bacsinszky Tímeát, aki aztán a torna bajnoka lett.

A potenciál megvan tehát Timiben, már csak egy kis szerencse kell majd a sorsolásnál. Egy nyolcaddöntő már nagyon szép teljesítmény lenne tőle.

A kiemelt kép forrása: 24.hu

A hozzászólások le vannak zárva.