RG16: Hatalmas meglepetések a hölgyeknél

Kialakult a legjobb hatvannégy mezőnye a hölgyeknél a Roland Garros-on, és ahogy azt már megszokhattuk, idén is komoly meglepetésekkel rajtolt a torna. 

Kerber szállította a legnagyobb meglepetést Forrás: twitter.com

Kerber szállította a legnagyobb meglepetést
Forrás: twitter.com

Nem kellett sokat várni az első komolyabb meglepetésekre a hölgyek versenyében az idei Roland Garros-on. Az 2016-os WTA pontversenyt vezető Angelique Kerber és Victoria Azarenka óriási meglepetésre máris búcsúzott a viadaltól. A januárban élete első Grand Slam trófeáját begyűjtő német hölgy az előző héten Nürnbergben tornagyőzelemmel hangoló holland Kiki Bertens-szel találkozott, és az év eleji játékától messze elmaradva három játszmában kikapott a világranglista 58. játékostól. A rendkívül csalódott Kerber a vereség után saját magát okolta a meglepő vereség miatt, egyúttal gratulált a jó formában teniszező holland riválisának.

A harmadik kiemelt búcsúja után nem sokat kellett várni a következő meglepetésre. A volt világelső Azarenka a mindig veszélyes Karin Knapp ellen lépett pályára, és utólag kiderült, nem az olasz hölgy volt a kétszeres AusOpen győztes legnagyobb ellenfele ezen a mérkőzésen. A fehérorosz játékos már az összecsapás elején térdsérülést szenvedett, és bár hősiesen, mérkőzéslabdát hárítva döntő játszmára mentette a mérkőzést, a harmadik szettben 0-4-es állásnál nem tudta folytatni a játékot.

Az felső ágon így már az első körben elvérzett a címvédő Serena Williams két legnagyobb riválisa, ami alighanem a világelső bérelt helyét jelentheti az idei viadal döntőjében. Serena a nyitófordulóban a szlovák Rybarikova ellen lépett pályára, és mindössze két játékot engedélyezve 6-2 6-0 arányban jutott tovább.

Halep meggyőzően kezdte a tornát Forrás: twitter.com

Halep meggyőzően kezdte a tornát
Forrás: twitter.com

A tábla alsó felében már nem ennyire egyértelmű a helyzet, Sara Errani és Roberta Vinci kiesését leszámítva minden esélyes sikerrel vette az első kört, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Simona Halep és Agnieszka Radwanska mindössze négy gémet bukott. Velük ellentétben igencsak megizzadt a negyedik helyen kiemelt Gabrine Muguruza. A fiatal spanyol a szlovák Schmiedlovával találkozott, és szett hátrányból fordítva jutott a legjobb 64 közé.

Az első forduló eredményei, és a további sorsolás itt olvasható. 

A hozzászólások le vannak zárva.