Roland Garros 2016: Az eső sokáig nagyúr volt Párizsban

Nehezen, de elstartolt a 2016-os Roland Garros. Bajban volt a címvédő, még nem nyugodhat meg Andy Murray sem.

Kyrgios még be tudta fejezni mérkőzését az eső előtt Kép forrása: rediff.com

Kyrgios még be tudta fejezni mérkőzését az eső előtt
Kép forrása: rediff.com

A vasárnapi nap nem sok játékot engedélyezett a főszereplők számára, hiszen szinte egész nap esett. Sok mérkőzés az azonnali elnapolás sorsára jutott, így csak néhányat lehet megemlíteni. A kiemeltek közül elsőként az ausztrál Nick Kyrgios biztosította be továbbjutását az olasz Marco Cecchinato ellen három játszmában. A franciáknak rögtön már az első nap felmehetett a vérnyomásuk, hiszen Benoit Paire szenvedve győzte le a macedón Radu Albotot. Ezen a napon még Teymuraz Gabashvili, Igor Sijsling és Andrey Kuznetsov jutott a második fordulóba.

Tegnap sokáig úgy tűnt ismét csak kevés teniszt láthat a párizsi publikum, és az aki tévén keresztül szeretné megtekinteni a két hétig tartó viadalt. Az időjárás azonban egy idő után kedvezőnek bizonyult, az eső elállt, majd elkezdődhetett a Roland Garros hétfői játéknapja.

Wawrinka túlélte az első kört Kép forrása: cricketcountry.com

Wawrinka túlélte az első kört
Kép forrása: cricketcountry.com

Stan Wawrinka a torna címvédőjeként érkezett és rögtön a szervezők némi figyelmetlenségének is köszönhetően megtapasztalhatta, hogy nehéz torna vár rá. A svájci játékos múlt hét szombaton nyerte meg a genfi versenyt, azonban a hétfői nap kezdéseként pályára küldték. Lukas Rosol ráadásul remek tenisszel nehezítette meg Wawrinka dolgát. A cseh játékos győzelméről a negyedik játszma ötödik játékáig beszélni lehetett, a két elszalasztott break lehetőség viszont sokba került számára. A címvédő megnyerte a negyedik játszmát, majd az ötödik szettben egy korai break meghozta a győzelmet. Wawrinka a japán Taro Daniellel csap össze a legjobb 64 között.

Murraynek még harcolnia kell a továbbjutásért Kép forrása: thesun.co.uk

Murraynek még harcolnia kell a továbbjutásért
Kép forrása: thesun.co.uk

Andy Murray pazar formában érkezett a Roland Garrosra, hiszen az idei felkészülési szezonban 14 mérkőzésből mindösszesen csak kettőt veszített el és azt is Rafael Nadal, illetve Novak Djokoviccal szemben. Az első forduló a párizsi Grand Slam tornán ennek ellenére alaposan megizzasztja, és azért nem beszélhetünk erről múlt időben, mert ma folytatódik Radek Stepanek elleni mérkőzése a sötétedés következtében. Stepanek nyerte az első két játszmát, a brit ebben a szakaszban rengeteg hibával játszott. A másnapi folytatást viszont mégis könnyedén kiharcolta, a harmadik szettet körülbelül 20 perc leforgása alatt hozta, a negyedik felvonás 4-2-es Murray vezetésnél szakadt félbe.

A torna első meglepetését Trungelitti szolgáltatta Kép forrása: video.eurosport.com

A torna első meglepetését Trungelitti szolgáltatta
Kép forrása: video.eurosport.com

Sok kiemelt játékos eddig még gördülékenyen vette az első akadályt. Így tett az utóbbi két Mastersen elődöntőig menetelő Kei Nishikori, a francia Richard Gasquet és a kanadai Milos Raonic is, aki a hosszú sérüléséből visszatérő Janko Tipsarevicet búcsúztatta. A torna első meglepetése azonban hamar megérkezett, hiszen az argentin Marco Trungelitti kiejtette a horvát Marin Cilicet négy játszmában.

A tervek szerint ma folytatják Andy Murray mérkőzését, valamint bemutatkozik Novak Djokovic, Rafael Nadal, David Ferrer és Jo-Wilfried Tsonga és Tomas Berdych is.

A vasárnapi, illetve a hétfői játéknap összes eredményét itt lehet megtekinteni:

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/completed_matches/day7.html

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/completed_matches/day8.html

Kiemelt kép forrása: en.as.com

A hozzászólások le vannak zárva.