RG 16: Vékony kötélen táncolva

Az alsó ágon kialakult a harmadik forduló párosítása. Murray ismét kimászott a slamasztikából, a többieknek már könnyebb dolga volt.

Murray második öt szettesét nyerte az idei Garroson Kép forrása: telegraph.co.uk

Murray második öt szettesét nyerte az idei Garroson
Kép forrása: telegraph.co.uk

Andy Murrayből sokat kivehetett a Radek Stepanek elleni két napos mérkőzés, azonban arra mégse gondolhattunk, hogy a szabadkártyával induló Mathias Bourge bármennyire is megszoríthatja a világranglista másodikját. A mérkőzés pedig nem is így kezdődött, majd Murray egyre passzívabb lett, a hazai játékos pedig ezt agresszív és kombinatív tenisszel büntette. Bourge 1 óra 25 perc játék alatt 1 szettre került attól, hogy sokkolja a teniszvilágot. Murray habár nem mozgott a legfrissebben, fejben összerakta a dolgokat, és mégis megfordította a mérkőzést. A kétszeres Grand Slam bajnok a következő körben Ivo Karloviccal játszik, aki a nap mérkőzésén búcsúztatta az ausztrál Jordan Thompsont.

Könnyű ez se volt, de most nem veszített játszmát Wawrinka Kép forrása: sportskeeda.com

Könnyű ez se volt, de most nem veszített játszmát Wawrinka
Kép forrása: sportskeeda.com

Stan Wawrinkán továbbra sem látszik, hogy olyan kirobbanó formában lenne, mint amikor tavaly megnyerte űrtenisszel a Roland Garrost. A svájci hiába nyert három játszmában a japán Taro Daniel ellen, mégse lehet mondani, hogy ez egyszerű továbbjutás lett volna. A címvédő két olyan játszmát nyert meg, ahol break hátrányból kellett visszajönnie, a 40 ki nem kényszerített hiba pedig igen jelentős mennyiségnek számít három szettre menő mérkőzésen. Wawrinka ráadásul hiába a torna regnáló bajnoka, a hazai közönség szurkolását egészen biztosan nem élvezheti a következő körben, hiszen csoda lenne a francia publikumtól amennyiben nem Jeremy Chardynak szurkolnának tiszta erőből.

Simon 0-2-ről fordított Kép forrása: sportsmole.co.uk

Simon 0-2-ről fordított
Kép forrása: sportsmole.co.uk

Nagy meglepetés nem történt a szerdai játéknapon, hiszen a nagyobb nevek gond nélkül jutottak a harmadik fordulóba. Kei Nishikori könnyedén győzte le Andrey Kuznetsovot, Milos Raonicot csak egy szettig tudta szorongatni a francia Adrian Mannarino.

A franciáknak felemás napjuk volt, hiszen Richard Gasquet ugyan simán legyőzte az amerikai Fratangelot, a 16. kiemelt Gilles Simon pedig öt játszmában győzte le Guido Pellát, azonban kiesett Pierre-Hugues Herbert és ami a nagyobb meglepetés a mostanában jó formában lévő Lucas Pouille a szlovák Andrej Martintól kapott ki.

A főszerep ma újra Novak Djokovicé és Rafael Nadalé. Az izgalmakról pedig egészen biztosan a David Ferrer-Juan Monaco, illetve a Jo-Wilfried Tsonga-Marcos Bagdhatis mérkőzés gondoskodik.

A szerdai játéknap eredményei itt olvashatóak:

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/completed_matches/day10.html

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.