RG16, Babos Tímea: Véget ért az egyéni

A sors fintoraként nem is olyan régi páros-sikertársával, Kristina Mladenovic-al játszott a legjobb 64 között.

Azért az tudvalevő volt, hogy a francia egyéniben jobb Timinél. Sajnos ennek fejében kezdődött a mérkőzés és Mladenovic megnyerte az első 3 játékot. Igazi hullámvasút volt az első szett, hiszen ezután Timi nyert zsinórban 4-et, viszont az 5/3-as vezetést nem tudta kiszerválni. Babos “sörprése” után ismét a 26. kiemelt kezébe került a gyeplő, aki a sormintát folytatva újabb 3-as szériával válaszolt, ezzel meg is nyerte a szettet. A második játszma már nem volt ilyen ingadozó, ennek ellenére veszítette el egyszer a szerváját a magyar teniszezőnő, ez pedig utólag a mérkőzésbe került.

Végeredmény: K. Mladenovic (26.) – Babos Tímea 6/4 6/3

Legjobb teniszezőnk számára ezzel az egyéni torna véget ért a Roland Garroson. A kissé balszerencsés sorsolás miatt amúgy sem tartott volna sokáig a menetelés, hiszen az volt a tét ezen a meccsen, hogy a legjobb 32 között ki játszik a címvédő Serena Willams (1.) ellen.

Maradt így a páros a soproni lánynak, ott viszont jobbak lehetnek a kilátások. Yaroslava Shvedovával a 4. kiemeltek, Holnap a nyolcaddöntőbe jutásért egy érdekes ellenfél érkezik a számukra, Dominika Cibulkova és Kirsten Flipkens személyében.

A kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.