RG16: Meglepetések nélküli második forduló a hölgyeknél

Kialakult a legjobb 32 mezőnye a hölgyek versenyében a Roland Garros-on, ahol az első forduló óriási meglepetései után a második körben a kiemeltek már hozták a papírformát.  

Ana Ivanovic lehet Serena egyik legnagyobb kihívója a felső ágon Forrás: twitter.com

Ana Ivanovic lehet Serena egyik legnagyobb kihívója a felső ágon
Forrás: twitter.com

Rég láthattunk salak pályán ilyen meggyőzően játszani a címvédő Serenát, mint a brazil Teliana Pereira ellen. Az amerikai játékos világelsőhöz méltó játékkal rukkolt elő, igazi “Serena hengert” bemutatva szétbombázta a pályát, esélyt sem adva ellenfelének. Az első körös csillaghullásnak köszönhetően meggyengült felső ágon Serena mellett simán jutott a harmadik körbe a szerb Ana Ivanovic, a svájci Timea Bacsinszky és az amerikai Venus Williams és Madison Keys is.

Az alsó ágon igazán nagy versenyfutás kezd kialakulni a döntőbe vezető úton, ahol korábbi Grand Slam-döntősök szeretnék megismételni eddigi legnagyobb bravúrjukat, ám ehhez egymás testén keresztül vezet az út. A tavalyi döntős Lucie Safarova, a két évvel ezelőtti finalista Simona Halep mellett két wimbledoni második is két játszmában jutott a legjobb 32 közé, sőt a spanyol Gabrine Muguruza mindössze két játékot bukott a francia Mytrille Georges ellen, míg a második helyen kiemelt Agnieszka Radwanska meglepően simán győzött a szintén francia Caroline Garcia ellen. Az alsó ágon Petra Kvitova már csak hab lehetne a tortára, de a kétszeres wimbledoni bajnok cseh hölgy messze nem mutatott olyan meggyőző játékot, mint az előbb említett riválisai.

A második forduló eredményei, és a további sorsolás itt olvashatók.  

A hozzászólások le vannak zárva.