RG 16: 200.-szor a gratulációt fogadva

Véget ért a második forduló, ráadásul egy jubilálással. Rafael Nadal kerek számhoz ért Grand Slam győzelmeinél.

Nadal 200. győzelmét könyvelhette el Kép forrása: atpworldtour.com

Nadal 200. győzelmét könyvelhette el
Kép forrása: atpworldtour.com

Rafael Nadal a tegnapi napig 199 Grand Slam győzelmet számolt, az argentin Facundo Bagnis ellen szerette volna megszerezni a 200. sikert. A spanyolnak második fordulós mérkőzése nem okozott túl sok problémát, hiszen mindösszesen 6 játékot veszített, a második szettet pedig 6/0-ra nyerte. A kilencszeres bajnok az 1 óra 46 perces találkozón 25 nyerőt könyvelhetett el 18 ki nem kényszerített hiba mellett, első szervájából hatékonynak bizonyult, hiszen majdnem 78 %-ban nyerte belőle a pontokat. Rafael Nadal tehát 200. alkalommal nyert egyéni mérkőzést Grand Slam tornán, amivel a nyolcadik helyen áll 200-33-as mutatóval. Az öröklistát a Roland Garrostól sérülése miatt távollévő Roger Federer vezeti 302 győzelemmel, Connors 233 győzelemmel a második, Agassi pedig pályafutása alatt 224 győzelmet számlált, egyelőre ő a harmadik. Nadal riválisai közül ezen a listán Novak Djokovic 216 sikerrel szerepel az ötödik helyen. A listán negyedikként Ivan Lendl, a szerb mögött pedig Roy Emerson és Pete Sampras foglal helyet.

Djokovic három játszmában győzte le Darcist Kép forrása: tribune.com.pk

Djokovic három játszmában győzte le Darcist
Kép forrása: tribune.com.pk

Előbb Novak Djokovic Grand Slam győzelmeiről esett szó, aki 216 egyéni győzelmét a belga Steve Darcis ellen szerezte meg csütörtökön, szépen közelít ezen a listán a második helyhez, hiszen már csak 18 győzelmet kell megszereznie, hogy megelőzze a második helyen tartózkodó Jimmy Connorst. Steve Darcis igen kellemetlen játéka kisebb nehézségéket okozott a világelsőnek, azonban ezt megoldotta három játszmában. Az első szettben Darcis minden ereje kevés volt, hogy 5-6-nál egy hosszú játék végén hozza az adogatását. A belgától remek megoldásokat láthattunk, méltó ellenfele tudott lenni Djokovicnak. Boris Becker tanítványa Aljaz Bedenével játszik a következő körben.

Ferrert megizzasztotta Monaco Kép forrása: sportsmole.co.uk

Ferrert megizzasztotta Monaco
Kép forrása: sportsmole.co.uk

Mielőtt rátérnénk a nap mérkőzésére, essen néhány szó a többi kiemeltről. Tomas Berdych könnyen nyerte második fordulós mérkőzését a tunéziai Malek Jaziri ellen. David Ferrernek már nehezebb dolga volt, azonban a spanyol négy szettben legyűrte az argentin Juan Monacot. David Goffin, Dominic Thiem, Roberto Bautista Agut és Feliciano Lopez egyaránt három játszmában jutott tovább. Kisebb meglepetések tegnap is történtek, a 20. kiemelt Bernard Tomicot a horvát Borna Coric, a 26. kiemelt Joao Sousát pedig a lett Ernests Gulbis búcsúztatta.

Tsongának kiszurkolt a francia közönség Kép forrása: sportal.co.nz

Tsongának kiszurkolta a francia közönség
Kép forrása: sportal.co.nz

Jo-Wilfried Tsonga a Philippe Chatrién Marcos Baghdatissal csapott össze. A mérkőzés elején a francia szurkolók nem lehettek túlságosan boldogak, hiszen a ciprusi játékos megnyerte az első két játszmát. A hazai teniszező ennek ellenére könnyedén megrázta magát, játéka egyre agresszívabb lett és 52 %-ban nyerte meg a pontokat a közepes ütésszámú labdamenetekben 0-2 után. A franciát abszolút fel tudta tüzelni a párizsi publikum szurkolása, az ötödik szettben már nem lehetett kérdéses ki jut be a legjobb 32 közé.

A mai napon ismét az alsó ág lesz terítéken. Andy Murraynek  türelemre lesz szüksége, hiszen nem számíthat hosszú labdamenetekre a horvát Ivo Karlovic ellen. Stan Wawrinka a francia Jeremy Chardy ellen teniszezik. A nap mérkőzésének a Nick Kyrgios-Richard Gasquet mérkőzés tekinthető, emellett érdekesnek ígérkezik a Gilles Simon-Viktor Troicki találkozó is.

A hozzászólások le vannak zárva.