RG16: Radwanskát és Halepet is kiejtette az eső

2016. május 31.
by cort

Kialakultak a negyeddöntő párosításai az alsó ágon a hölgyek versenyében, ahol Gabrine Muguruza – Shelby Rogers, és Tsvetana Pironkova – Samantha Stosur mérkőzéseket rendeznek. 

Aligha fogja a szívébe zárni a Roland Garros szervezőit Simona Halep és Agnieszka Radwanska. A végső győzelemre is esélyesnek tartott hölgyek a vasárnapi mérkőzésükön komoly előnyre tettek szert, de a mai folytatásban nem is annyira az ellenfeleikkel, mint az esővel kellett megküzdeniük. Sikertelenül. A második helyen kiemelt lengyel hölgy 6-2 3-0-ás vezetésről várta a mai folytatást, míg a két évvel ezelőtti finalista román játékos 5-3-as előnnyel vágott neki a szemerkélő esőben a játéknak, de a körülmények teljesen felforgatták az összecsapások kimenetelét.

“Nem tudok mit mondani a mai körülményekre. Nincsenek szavaim. Érzésem szerint képtelenség volt ma játszani. És esőben játszani… Ez egy kicsit sok. Senki sem foglalkozott a játékosokkal.” – nyilatkozta a mérkőzés után Simona Halep, aki szemmel láthatóan nem volt valami boldog a vereséget követően. Halephez hasonlóan keményen fogalmazott Agnieszka Radwanska is. “Rendkívül meglepett és mérges vagyok, amiért esőben kellett játszanunk. Ez nem egy utolsó torna, ez egy Grand Slam, hogyan engedhetik, hogy a játékosok esőben játszanak? Én nem tudtam ilyen kondíciók között játszani. Szerintem nem igen érdekelte a szervezőket, hogy mi mit szeretnénk.”

S. Stosur (ausztrál) – S. Halep (román) 7-6 6-3

T. Pironkova (bolgár) – A. Radwanska (lengyel) 2-6 6-3 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.