Wimbledon 2016: Új nap, új remények

Az eső még mindig nagyúr Wimbledonban, mégsem volt eseménytelen a mai nap. Lássuk a történéseket.

Federer még nem veszített játszmát Wimbledonban Kép forrása: wimbledon.com

Federer még nem veszített játszmát Wimbledonban
Kép forrása: wimbledon.com

A brit közönség bár igen lelkes tud lenni, a buzdítás ezúttal kevés volt a center pályán játszó Daniel Evans számára. Roger Federer játékát ráadásul megkönnyítette a tető befedése, hiszen ilyen körülmények között az adogatása még jobbá tud válni. A statisztika ezt az egyszerű tényt igazolta, hiszen a svájci játékos első adogatásaiból 89 %-ban nyerte meg a pontokat, Evansnek ezen a napon nem nagyon osztottak lapot. Federer a nyolcaddöntőbe  6/4 6/2 6/2-vel lépett tovább. A hétszeres bajnok a negyedik körben még várja ellenfelét, ami a Steve Johnson-Grigor Dimitrov mérkőzésből kerül ki.

Querreyé lett az első két szett Djokovic ellen Kép forrása: wimbledon.com

Querreyé lett az első két szett Djokovic ellen
Kép forrása: wimbledon.com

Most azonban derüljön fény arra, hogy miért is az lett a címe a cikknek, ami. Elveszett az első két szett, na de kinél. A világelső és címvédő Novak Djokovic egyelőre nem bír Sam Querreyvel. Az első játszmának a végjátékát az amerikai bírta jobban, mivel 5-5-nél már szorongatta a szerb adogatását, ráadásul a rövidítést sem lehet illetni a szoros jelzővel, Querrey végig vezetve hozta 8-6-ra. Ekkor szokott jönni az a pont, amikor Djokovic megrázza magát és bedarálja aktuális ellenfelét, az eredményjelző tábla mégis 6/7 1/6-ot mutat az ő szempontjából. Querreynek mégis rosszul jött, hogy az égiek újabb áldást szórtak a fűre, erre a napra befejeződött a játék. A 28 éves teniszező pályafutása legnagyobb győzelmének küszöbén áll, azonban mégsem lehet őt mondani esélyesnek, nem lenne csoda amennyiben Djokovic innen is megfordítaná a mérkőzést. A szerbet bár láthattuk pont tavaly Wimbledonban fordítani 0-2-ről Kevin Anderson ellen, akkor nem nyomta őt az a teher, hogy egy olyan szezon közepén tart, ahol még mérkőzésről-mérkőzésre esélyes a Golden Slam megcsinálására.

Del Potro fogadhatta Wawrinka gratulációját Kép forrása: wimbledon.com

Del Potro fogadhatta Wawrinka gratulációját
Kép forrása: wimbledon.com

Végül lássuk a nap slágermérkőzését. Juan Martin Del Potro remekül melegített az idei wimbledoni tornára, legyőzte Dimitrovot és Simont is, majd csak az elődöntőben kapott ki Stuttgartban. Stan Wawrinka várt tandill tornyára. Az esélyek talán inkább a svájci mellett szóltak, a tető viszont inkább az argentint segítette. Wawrinka kezdte jobban a mérkőzést, majd ellenfele fokozatosan tudott egyre jobb teljesítményt nyújtani, a fontos pillanatokat pedig egyszerűséggel uralta Del Potro. Miután az első két szetten megosztoztak, a harmadik játszmát rövidítés döntötte el. A 2009-es US Open bajnok ezt megnyerte, majd a negyedik szettben 4-3-nál végleg eldöntötte a találkozót és bejutott a harmadik fordulóba, ahol ki-ki meccset vívhat a francia Lucas Pouillelal.

A mai napon Jo-Wilfried Tsongától és Tomas Berdychtől meggyőző játékot láthattunk. A két játékos favoritként búcsúztatta az argentin Juan Monacót, illetve a német Benjamin Beckert. A nap fordítása pedig a spanyol Feliciano Lopezhez fűződik, aki az olasz Fabio Fognini ejtette ki 0-2-ről.

Kiemelt kép forrása: wimbledon.com

A hozzászólások le vannak zárva.