Wimbledon 2016: Majdnem a negyeddöntőknél

Hétfőn már a negyeddöntőbe kerülés volt a tét a férfiaknál. A sötétedés előtt hét nyolcaddöntő lement, Berdych és Vesely harca húzódott át a mai napra.

Raonic 0-2-ről fordított Kép forrása: eurosport.com

Raonic 0-2-ről fordított
Kép forrása: eurosport.com

Sam Querrey tündérmeséje tovább folytatódott Novak Djokovic legyőzése után, ugyanis Nicolas Mahut legyőzése sem jelentett problémát az amerikainak. Querrey dolgát remek adogatásai megkönnyítették, 23 ászt ütött, első szervái mögött pedig 96 %-ban nyerte meg a pontokat. Querrey 1 óra 57 perc játék után jutott tovább, ekkor ellenfelére várt, ami a Goffin-Raonic mérkőzés győzteséből került ki. A belga remekül kezdett és úgy tűnt, Mcenroe hiába készítette fel a torna megnyerésére tanítványát, Raonic csomagolhat. A kanadainak azonban feljavultak az adogatásai és a következő három szettben 1-1 break után már nem engedte vissza ellenfelét a szettbe, így a mérkőzést is könnyű szerrel megfordította.

Federer könnyen jutott a negyeddöntőbe Kép forrása: wimbledon.com

Federer könnyen jutott a negyeddöntőbe
Kép forrása: wimbledon.com

A felső ágon Roger Federer az amerikai Steve Johnsonnal mérkőzött meg. Sokak azt gondolták, Johnson majd meglepetést tud okozni, a svájci ennek ellenére könnyed játékkal elintézte riválisát. A világranglista 27. csupán a harmadik szettben tudta némileg megszorítani a torna hétszeres bajnokát, 6/2 6/3 7/5 lett a vége. A negyeddöntőben Federer visszavághat a 2014-es US Open elődöntőben elszenvedett vereségért a horvát Marin Cilicnek, hiszen azóta nem játszottak. Cilic gyorsan pihenőre vonulhatott, Kei Nishikori majdnem két szett játékot követően feladta a mérkőzést.

Pouillet nem zavarta, hogy többször is hátrányban teniszezett Kép forrása: sportskeeda.com

Pouillet nem zavarta, hogy többször is hátrányban teniszezett
Kép forrása: sportskeeda.com

Lucas Pouillenek hiába volt egy nappal kevesebb pihenője a nyolcaddöntős összecsapásra, teljes erőben felvette a versenyt Bernard Tomiccal. Az ausztrál 2-1-re is vezetett már, a döntő játszmában pedig két játékra volt a győzelemtől, ez mégsem volt elegendő a negyeddöntőbe kerüléshez. A francia játékos végül döntő szett 10/8-al jutott a legjobb nyolc közé, ahol nem esélytelen az elődöntőre, hiszen Berdych és Vesely túlórára kényszerültek, ma folytatják a döntő szett elejétől találkozójukat.

Murray három játszmában győzte le Kyrgiost Kép forrása: wimbledon.com

Murray három játszmában győzte le Kyrgiost
Kép forrása: wimbledon.com

Andy Murray remek formáját mi sem bizonyítja jobban, hogy a füvön veszélyes Nick Kyrgios sem tudta megszorítani. Az ausztrál nagy adogatásai hatástalannak tűntek, Murray 13-szor jutott break lehetőséghez, amiből négy értékesítésének köszönhetően 7/5 6/1 6/4-es győzelmet könyvelhetett el. A brit reménykedhetett abban, hogy Gasquet és Tsonga a lehető legjobban lefárasztják egymást, a mérkőzés csak hat játékig tartott, miután Gasquet 2/4-es hátrányban visszalépett a mérkőzéstől.

Kép forrása: wimbledon.com

A hozzászólások le vannak zárva.