Wimbledon 2016: Bátorság nélkül nincs győzelem

Kialakultak az elődöntők párosításai. A nap mérkőzésének a Roger Federer-Marin Cilic találkozó bizonyult.

Raonic boldogan osztogathatta az autogrammokat a mérkőzése után Kép forrása: wimbledon.com

Raonic boldogan osztogathatta az autogrammokat a mérkőzése után
Kép forrása: wimbledon.com

A negyeddöntőknél szépen sorjában haladjuk fentről lefelé. Kezdjük az egyes pálya történésével, ahol Milos Raonic és Sam Querrey mérkőzött meg. Hiába a négy szett, nem lehetett szoros találkozónak tekinteni kettejük összecsapását. A kanadai, amelyik szetteket megnyerte, azoknak uralta a végjátékát, az első szerva mögött pedig 87 %-ban nyerte a pontokat. Raonic pályafutása második wimbledoni elődöntőjét érte el, azonban most sokkal felkészültebbnek tűnik egy torna végjátékára, mint két éve.

Cilic kiengedte a kezéből a mérkőzést Kép forrása: wimbledon.com

Cilic kiengedte a kezéből a mérkőzést
Kép forrása: wimbledon.com

A nap mérkőzése, aminek kimenetele négy szettig csakis  Marin Cilicen múlott. A horvát erős volt, adogatásai mögött rettentően stabil volt az első két szettben, Federernek csak kevés lehetősége volt elvenni Cilic szerváját, az eredményjelző táblán 6/4 7/6 állt Goran Ivanisevic tanítványának javára. Ahogy ment előre az idő, egyre jobban azt lehetett érezni, itt ma a torna hétszeres bajnoka csomagolhat, Cilic fogadóként is keményen és agresszívan teniszezett, nyomást helyezett ellenfelére. 3-3-nál Federer adogatójátéka a harmadik játszmában kulcsjátéknak bizonyult, a horvát beremegett és Federer elhozta a harmadik szettet. A negyedik szettben a horvátnak break labdái adódtak a játszma elején, majd mérkőzéslabdái is voltak, de ezek az elszalasztott esélyek már a mérkőzésébe kerültek. A svájci megnyerte rövidítésben a negyedik szettet, majd nem is lehetett kérdés, hogy végleg bedarálja Cilicet. Federer óriásit küzdött, azonban mégis Cilic kezében volt a mérkőzés, és ez fájó vereség lehet a 2014-es US Open bajnokának.

Berdych könnyen győzte le Pouillet Kép forrása: wimbledon.com

Berdych könnyen győzte le Pouillet
Kép forrása: wimbledon.com

Tomas Berdych búcsúztatta a torna meglepetésemberét. Lucas Pouille nagyon szép menetelésének az első szett rövidítése vetett véget, hiszen onnantól kezdve már nem igazán tudott mérkőzésben lenni a cseh játékossal. Berdych a második játszmában a szett elején vette el a francia adogatását, majd előnyét egy break labda hárításának köszönhetően végig vitte. A harmadik szettben pedig a végleg megtört Pouille kétszer is elbukta a szerváját, így Berdych könnyű szerrel kiharcolta az elődöntőbe kerülést. A cseh Wimbledonban és egyaránt a pályafutása során másodszor kerülhet Grand Slam döntőbe, amennyiben veszi az igen nehéz akadályt pénteken.

Murray öt szettre kényszerült, mégis továbbjutott Kép forrása: wimbledon.com

Murray öt szettre kényszerült, mégis továbbjutott
Kép forrása: wimbledon.com

Berdych számára az előbb már említett igen nehéz akadály, a Jo-Wilfried Tsonga-Andy Murray mérkőzés győzteséből került ki. A két játékosnak ez volt a harmadik wimbledoni összecsapása, eddig kétszer Murray tudott nyerni. A első két játszma alapján úgy tűnt ezt a találkozót az első szett rövidítése eldöntheti. Az első játszmában Murray volt break előnyben, mégis Tsongának volt három szettlabdája, de a szettet végül a brit nyerte. Nem volt meglepő, hogy ez megtörheti Tsongát, hiszen a második szettet 6/1-re elveszítette pillanatok alatt. Tsongát azonban egyszer már láthattuk 0-2-ről fordítani az All England Club zöld gyepén, akkor Federer ellen és most is valami hasonlóra készült. A harmadik és negyedik szettben extázisban teniszezett és kiharcolta a mindent eldöntő ötödik szettet. A döntő szett első játékában még break labdához is jutott, a francia ennek ellenére elkészült erejével, Murray pedig egy játákot engedélyezett Tsongának. Murraynek az idei wimbledoni tornán ez volt az első komoly próbatétele, mivel most veszített el először játszmákat.

Kiemelt kép forrása: wimbledon.com

A hozzászólások le vannak zárva.