Babos Timi és Yaroslava Svedova helytállt a Williams testvérekkel szemben

Legjobb teniszezőnk zsinórban a harmadik évben játszott valamilyen döntőt Wimbledonban. Most teljesített a legjobban.

Williamsék 14 GS-döntőből 14-et nyertek meg forrás: www.theguardian.com

Williamsék 14 GS-döntőből 14-et nyertek meg
forrás: www.theguardian.com

A magyar rajongók kis csalafintasággal Angelique Kerber-nek drukkolhattak a női egyes döntője során, “német siker esetén hátha nem lesz annyi önbizalma Serenának”. Az egyéni világelső aztán visszavágott a Melbourne-i vereségért, így egy kis plusszal vághatott neki a páros finálénak. Shvedova és Babos azonban igencsak megnehezítette a Williams-nővérek dolgát. A vidám mentalitás és a nagy összhang eredményt hozott. A mérkőzés eleje borzasztó szoros volt, emellett látványos is. Azért a magyar-kazah kettős stratégiája tisztán látszódott, próbálták a gyengébb, Venusra erőltetni a játékot. 2/2-nél sikerült a break, de a szett során ekkor nyertek utoljára játékot. A hátrány veszélyében az amerikaiak összeszedték magukat, jobban menedzselték a nehéz szituációkat (Babosék 8 break-labdából csak egyet használtak ki, Williamsék 4-ből 3-at), főleg az utolsó játékban, ahol több ízben is lehetősége volt Timinek és Svedovának arra, hogy visszajöjjenek a szettbe. Végül ez nem történt meg.

A nagy küzdelemben megnyert első játszma következtében a “sikergyáros” testvérpár már-már komfortzónába került. Fej-fej mellett haladtak a felek, de jobban adogattak mind a ketten, így a játékok sem voltak nagyon szorosak a második szett elején. A játszma közepére azonban meglett a nyoma annak, hogy Svedova sok fronton szerepelt (egyéni: negyeddöntő, vegyes páros: elődöntő, s ez a meccs) a torna során. A kazah szervájánál megtörtént a sorsdöntő adogatáselvétel. A meccs kiszerválásakor még Timiék megpróbáltak véghez vinni egy nagy hajrát, de Venus adogatásai mögött csak véget ért a mérkőzés.

Végeredmény: S. Williams/V. Williams – Babos/Svedova (5.) 6/3 6/4

Ha azt vesszük figyelembe, hogy Timi és Svedova alig féléve versenyeznek együtt, ez egy nagyon szép eredmény. Interakcióikon megfigyelhető, hogy megvan a kohézió, potenciális párost alkotnak, akik további sikereket érhetnek el a jövőben!

CSAK ÍGY TOVÁBB!! 🙂

A kiemelt kép forrása: www.theguardian.com

A hozzászólások le vannak zárva.