Wimbledon 2016: Kerber kész megállítani Serenát?

2016. július 9.
by cort

Ma délután kiderül, sikerül-e Serena Williams-nek beállítania a sokáig megközelíthetetlennek tűnő Steffi Graf 22. Grand Slam győzelmi rekordját.

Az idei évben már harmadszor találja magát ugyanabban a helyzetben Serena Williams: egy győzelemre Steffi Graf rekordjától. Az amerikai világelső csakúgy mint Melbourne-ben, most is a német Angelique Kerber ellen gyűjtheti be 22. Grand Slam trófeáját, aki a legjobb négy között 6-4 6-4 arányban győzött az ötszörös bajnok, de az elődöntőre teljesen elfáradó Venus Williams ellen, ezzel megakadályozva a Williams nővérek fináléját.
Az előjelek az amerikai világelső győzelmét jósolják, a második fordulóban mutatott gyengébb játékot leszámítva könnyedén robogott végig a mezőnyön, a trónkövetelő Kerber mellett a tornán mutatott játéka mellett szól még, hogy idén már sikerült Grand Slam fináléban legyőznie Serenát.

A kérdés tehát adott. Steffi Graf 1996-os győzelmét követően ismét német hölgy ünnepelhet a wimbledoni finálé után, vagy Serenának kilencedik wimbledoni döntőjében hetedszer is sikerül veretlennek maradnia, és beállítani Graf rekordját. Ha Williams idegei rendben lesznek, alighanem a hosszú várakozásnak vége, és meglesz az az áhított 22. Grand Slam trófea. Hamarosan kiderül.

Serena Williams útja a döntőig:

Első forduló: Amra Sadikovic 6-2, 6-4;
Második forduló: Christina McHale 6-7, 6-2, 6-4;
Harmadik forduló: Annika Beck 6-3, 6-0;
Negyedik forduló: Svetlana Kuznetsova 7-5, 6-0;
Negyeddöntő: Anastasia Pavlyuchenkova 6-4, 6-4;
Elődöntő: Elena Vesnina 6-2, 6-0.

Angelique Kerber útja a döntőig: 

Első forduló: Laura Robson 6-2, 6-2;
Második forduló: Varvara Lepchenko 6-1, 6-4;
Harmadik forduló: Carina Witthoeft 7-6, 6-1;
Negyedik forduló: Misaki Doi 6-3, 6-1;
Negyeddöntő: Simona Halep 7-5, 7-6;
Elődöntő: Venus Williams 6-4, 6-4.

A hozzászólások le vannak zárva.