ITF (nők): Stollár Fanny az elődöntőig jutott Budapesten

Wimbledon “árnyékában” is zajlottak kisebb tornák a múlt héten. Fővárosunkban a hölgyek mérték össze tudásukat egy 100 000-es kategóriájú, salakpályás versenyen.

Wimbledon tavalyi bajnok lányai, Stollár Fanny és Gálfi Dalma is ott voltak a résztvevők között, de az egyéniben sikeresebb Dalma most nem szerepelt jól. A 17 éves veszprémi lány az első fordulóban a román Dascalutól kapott ki döntőszett-tie-breakben. Majdnem ugyanilyen szoros meccsen kapott ki Bukta Ági is grúz ellenfelétől (6/4 6/7 4/6), de ebben a fordulóban búcsúzott Jani Réka is, akit a 4. kiemelt szlovák Kucova ejtett ki (6/3 1/6 3/6). Mint a címben is említettük, Fanny vált a magyar “delegáció” zászlóvivőjévé, miután szabad-kártyásként menetelt egészen a legjobb 4-ig. Ez volt számára a végállomás, a későbbi bajnok, a bolgár Kostova győzte őt le (6/3 2/6 3/6). Kostova a fináléban honfitársát, Tomovát verte meg 3 szettben

A páros verseny 16 fős mezőnyében is természetesen sok volt a magyar résztvevő. Fanny amerikai, Réka belorusz, Ági pedig szlovák partnerrel jutott el a negyeddöntőig, de hármójuk közül egyikőjük sem jutott tovább. Egy párt alkotva Nagy Adrienn és Visontai Timi is elindultak a tornán, ők már az első fordulóban búcsúzni kényszerültek. A párost a spanyol Garcia-Perez és a bosnyák Burgic Bucko nyerte meg, miután a döntőben jobbnak bizonyultak a 2. kiemelt, cseh Kunickova/Stuchla párossal szemben.

További eredmények

– Furák Csenge a romániai Jászváráron vett részt 10 000-es, salak borítású versenyen. A főtáblára nem alanyi jogon, hanem kvalifikációval jutott fel, de pechére a torna 2. kiemeltjét, egy hazai versenyzőt kapott ellenfélül. Nem tudott meglepetést okozni, így egy kör után búcsúzott.

– Totka Naomi Sharm El Sheikhben az 1. kiemelt volt egyéniben. A kemény pályás 10 000-esen szettveszteség nélkül jutott el a negyeddöntőig, de ott a 8. kiemelt Fayol (francia) 7/6(4) 6/4-re legyőzte. Naomi pont vele indult párosban, itt is a legjobb 8 lett a végállomás, mert ott kikaptak a 2. helyen rangsorolt indiai-román párostól

A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.