A negyeddöntő következik Torontóban!

A kiemeltek nem hibáztak, Monfils nyerte a nap meccsét. Lássuk a torontói nyolcaddöntők történéseit.

Djokovic könnyen jutott a negyeddöntőbe Kép forrása: themalaysiaonline.com

Djokovic könnyen jutott a negyeddöntőbe
Kép forrása: themalaysiaonline.com

Novak Djokovic második mérkőzése már nem hozott szoros szetteket a cseh Radek Stepanek ellen. A világelső ezúttal csak hat játékot veszített. A szerb könnyen nyerte az első szettet, majd a másodikban egy gyors break váltást követően a játszma legvégén nyerte a mérkőzését. A negyeddöntőben Djokovic magabiztosan léphet pályára, hiszen Tomas Berdych kettejük párharcában ritkán nyert ellene.

Monfils nyerte a nap meccsét Kép forrása: eurosport.fr

Monfils nyerte a nap meccsét
Kép forrása: eurosport.fr

Jared Donaldson újabb bravúrra készült Fabio Fognini legyőzése után, azonban Milos Raonic ellen már nem sok esélye volt a továbbjutásra a 19 éves amerikainak. Raonic könnyedén véve az akadályt 6/2 6/3-al jutott tovább. A kanadai ellenfele a Gael Monfils-David Goffin csatából került ki és ez a találkozó a nap slágermeccsének bizonyult. Monfils egy hosszú és küzdelmes harcban nyerte meg rövidítésben az első szettet, majd a belga 31 perc múlva kiegyenlített. A döntő szettben break előnyből-break hátrányba ami Monfilsot illette, mégis a francia tudta a végén utoljára elvenni Goffin adogatását és negyeddöntős lett.

Dimitrov két szettben győzte le Karlovicot Kép forrása: sofascore.com

Dimitrov két szettben győzte le Karlovicot
Kép forrása: sofascore.com

Grigor Dimitrov véget vetett Ivo Karlovic nagy menetelésének a nyolcaddöntőben. A langaléta horvát az elmúlt két tornán egy győzelmet és egy döntőt könyvelhetett el, a bolgár azonban 1-1 breaknek hála két játszmában diadalmaskodott Karlovic ellen. Dimitrov ebben az évben először játszhat negyeddöntőt ATP 1000-es versenyen, az ellenfele a japán Kei Nishikori lesz. A torna harmadik kiemeltje ugyanis a hazai Rajaav Ramot verte 6/3 6/4-re.

Wawrinka Andersonnal csap össze a negyeddöntőben Kép forrása: ctvnews.com

Wawrinka Andersonnal csap össze a negyeddöntőben
Kép forrása: ctvnews.com

Az alsó ágon kialakult a Kevin Anderson-Stan Wawrinka negyeddöntő, ami egyáltalán nem lesz könnyű a második kiemeltnek, hiszen öt eddigi mérkőzésükön csupán egyszer tudta legyőzni a dél-afrikait. A negyeddöntőkben Anderson döntő játszmában győzte le az ausztrál Bernard Tomicot, Wawrinka elbírt a hazai Jack Sockkal 7/6 6/2 arányban.

Kiemelt kép forrása: nvs24.com

A hozzászólások le vannak zárva.