WTA: Nyugat-európai örömök

A múlt héten három helyszínen rendeztek tornát a hölgyeknél. A Nyugat-európai országok képviselői igen boldogan távozhattak.

Stanford

Ebben a döntőben nem a rutin diadalmaskodott Kép forrása: vavel.com

Ebben a döntőben nem a rutin diadalmaskodott
Kép forrása: vavel.com

Az amerikai tornán csupán Alison Riske tudta megakadályozni, hogy ne az első négy kiemelt jusson be az elődöntőbe. A torna meglepetésembere azonban Venus Williams játékára már nem talált ellenszert. Az alsó ágon a második kiemelt Dominika Cibulkova és a harmadik kiemelt Johanna Konta mérkőzhetett meg a döntőbe jutásért, ahonnan Konta került ki győztesen. A brit játékos hosszú éveken keresztül küzdött az első WTA tornagyőzelméért és Venus Willams ellen sikerült diadalmaskodni ebben a döntőben. Konta 7/5 5/7 6/2-re nyerte meg a stanfordi finálét.

Washington

Wickmayer boldog öröme a washingtoni döntő után Kép forrása: tennisatlantic.com

Wickmayer boldog öröme a washingtoni döntő után
Kép forrása: tennisatlantic.com

Egy másik amerikai tornán rendesen felborult a papírforma, hiszen az első 4 kiemelt közül csupán Stosur és Mladenovic csupán a negyeddöntőig tudott eljutni, Monica Puig a második, Sloane Stephens pedig az első fordulóban esett ki. A felső ágon az amerikai közönség hálás lehetett Jessica Pegulának az ausztrál Samantha Stosur búcsúztatásárt, aki a szintén hazai Lauren Davissel küzdött meg a döntőbe jutásért. Így már biztos volt az amerikai finalista, Davis végül döntőt játszhatott. Az alsó ágon Putintseva és Wickmayer elődöntőjéből a belga került ki győztesen. A döntőben végül a rutin diadalmaskodott, Wickmayer pályafutása ötödik tornagyőzelmét szerezte meg.

Bastad

Nem meglepő Siegemund tornagyőzelme Kép forrása: foxnews.com

Nem meglepő Siegemund tornagyőzelme
Kép forrása: foxnews.com

Laura Siegemund és Katerina Siniakova megérdemelten játszhatott döntőt a svéd városban, hiszen egész héten kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A német bár egy feladásnak köszönhette döntőjét, mégis magabiztosan tudott fordítani a német Julia Goerges ellen szetthátányból. Siniakovánál pedig nem volt kérdés a döntő a múlt héten, mivel előbb legyőzte a második kiemelt Sara Erranit, majd a nyolcadik Johanna Larssont. A győzelmet végül Laura Siegemund szerezte meg, aki egyre jobban játszik. A német idén egyszer játszhatott döntőt Stuttgartban, valamint elődöntőt Bukarestben. Most pedig egy fantasztikus hét csodás lezárásával pályafutása első tornagyőzelmét könyvelhette el.

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.