Egy lépésre a harmincadiktól!

Torontó elérkezett a döntőhöz. Novak Djokovic és Kei Nishikori mérkőzik meg a mindent eldöntő mérkőzésen.

Nishikori két játszmában nyert Wawrinka ellen Kép forrása: themalaymailonline.com

Nishikori két játszmában nyert Wawrinka ellen
Kép forrása: themalaymailonline.com

Kei Nishikori és Stan Wawrinka eddig magabiztosan vették a rájuk háruló akadályokat. A két játékos párharcának 2-2 volt a mérkőzés előtti állása. A svájci break előnybe került a mérkőzés elején, azonban nem sikerült kiszerválnia az első szettet. A Tiebreak után végül Nishikori szerezte meg a vezetést és ez végérvényesen a japán javára döntötte el a találkozót. Wawrinka a második játszmában fejben már nem tudta magát rendesen összeszedni, könnyedén elveszítette az elődöntőt.

Djokovic 30. Masters tornagyőzelémére készül Kép forrása: livetennis.com

Djokovic 30. Masters tornagyőzelémére készül
Kép forrása: livetennis.com

Gael Monfils az elmúlt két hétben parádésan szerepelt, hiszen tornagyőzelem után elődöntőt játszhatott Torontóban, azonban Novak Djokoviccal már nem bírt el a francia. A szerb eddigi 10 mérkőzésükön még sosem kapott ki Monfilstól, és erre most sem volt esély. Djokovic a break labdáknál remekül tudta hasznosítani tenyereseit és 5-ből 4 lehetőséget kihasznált. A világelső 1 óra 14 perc alatt nyert 6/3 6/2 arányban, harmadik kanadai Mastersen rendezett mérkőzésükről is győztesen távozott.

Djokovic utoljára 2012-ben tudott diadalmaskodni Kanadában, egyben ez lehet a harmincadik 1000-es tornagyőzelme a szerbnek. Kei Nishikorinak azonban még nagyobb a tét, hiszen a japán eddig hiába próbálkozott, még nem nyert Masters tornát.

Kiemelt kép forrása: timescolonist.com

A hozzászólások le vannak zárva.