Rio 2016: Ha valakinek fontos az Olimpia…

… akkor az Monica Puig. A világranglista 34. helyezettje Puerto Rico-nak fog érmet szerezni az ötkarikás játékokon, ez pályafutása és hazája (egyik) legnagyobb sikere lesz.

Puig a legnagyobb meglepetést a legjobb 16 között okozta, amikor a Roland Garros címvédőjét, Garbine Muguruzát (3.) győzte le borzasztó simán, 6/1 6/1-re. A negyeddöntőben a német Siegemund volt az ellenfele, akivel szemben hasonló végeredménnyel abszolválta a mérkőzést. Ilyen előzményeket követően mérkőzhetett meg Petra Kvitovával (11.), aki Serena Williams kieséséből profitált, főleg úgy, hogy pont az amerikait legyőző Svitolinának (15.) engedélyezett mindössze 2 játékot (6/0 6/2).

A kétszeres wimbledoni bajnok cseh kezdte jobban a mérkőzést, miután megnyerte az első három játékot. Puig azonban hamar összeszedte magát, egyre kevesebbet hibázott, s a 0/3 után produkált egy 6/1-es „etapot”, így nyerte meg az első szettet. A második játszma viszont egyáltalán nem róla szólt, most az első négy játékot bukta el, de innen már nem tudott feltápászkodni, Kvitova leütötte őt a pályáról.

Utólag elmondható, hogy a mérkőzés hűen szimbolizálja a cseh hölgyet, aki hajlamos a rapszodikus formára, nem tudta dominanciáját fenntartani. A döntőszettben fej-fej mellett haladtak a felek egy korai break-váltást követően. A hajrában aztán Puig tudott fogadóként játékot nyerni, de elsőre nem tudta megerősíteni előnyét. Második alkalommal sikerült neki, mi több abban a játékban nyerte meg a mérkőzést.

Végeredmény: M. Puig (PUR) – P. Kvitová (CZE) [11] 6/4 1/6 6/3

A döntő és a bronzmeccs másik részvevői Angelique Kerber (2.) és/vagy Madison Keys (7.) lesznek majd.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/MonicaAce93

A hozzászólások le vannak zárva.