Rio 2016: Angelique Kerber a másik döntős

Az Australian Open címvédője fog harcba szállni az aranyéremért Monica Puig-gal szemben.

Angelique Kerber (2.) nagyon magabiztosan teljesített eddig az Olimpián. Olyan, jó képességű teniszezőket győzött le, mint Bouchard, Stosur, vagy éppen Konta Johanna. A legjobb 4 között azonban egy újabb komolynak tűnő akadály került elé, a fiatal amerikai Madison Keys (7.) személyében. Keys sokkal rögösebb utat járt be, egyik meccsén majdnem 3 és félórát játszott, de még így is be fog kerülni az első 4 közé az ötkarikás játékokon.

Kerber profizmusa azonban már túl nagy falat volt az amerikai számára, akitől azt remélik, hogy majd átveheti a stafétát a Williams-nővérektől. Ugyan nyomást tudott helyezni a németre, de Kerber mind a 4 break-labdát hárította az első szettben. Melbourne bajnoknője emellett borzasztóan stabilan játszott: 4 nyerő mellett mindössze 2 hibát vétett, míg Keys mérlege ebben a tekintetben 16-20 volt. Kerber kiegyensúlyozottsága a hajrában fizetődött ki, kétszer is el tudta venni az amerikai szerváját.

A második játszmában Keys adogatóként felnőtt a német színvonalához, s női meccshez képest szokatlan módon tartották a szervákat a felek. 4/4-nél aztán az amerikainak három egymást követő lehetősége is volt ahhoz, hogy a következő játékban kiegyenlítse a mérkőzés állását, de ez végül nem sikerült. Ennek majdnem meglett a következménye, mert Kerber négy meccslabdát harcolt ki 5/4-nél, de Keys küzdőszellemének köszönhetően a találkozó ekkor még nem ért véget. A következő játék is maratoni hosszúságú lett, Keys-nek 2 break-labdája volt, de azokat újfent nem tudta érvényesíteni. Kerber ezután már nem habozott, megakadályozta a tie-break kialakulását és második meccslabdáját kihasználva fogadóként megnyerte a találkozót, zsinórban harmadjára megverve amerikai vetélytársát.

A végeredmény: A. Kerber (GER) [2] – M. Keys (USA) [7] 6/3 7/5

Keys a bronzéremért Petra Kvitovával (11.), Kerber az aranyéremért a meglepetés-szereplő Monica Puig-gal fog játszani szombaton.

A kiemelt kép forrása: facebook.com/ITFOlympicTennis

A hozzászólások le vannak zárva.