Váratlan végeredmény: Marin Cilic nyerte a Cincinnati Masters-t!

Andy Murray (1.) szépen menetelt ezen a tornán is, de a döntőre „felszínre törtek” az olimpiai szereplés következményei.

Még előtte: az elődöntők                             

A US Open Series második 1000-es versenyén érdekesen alakult a végjáték. Az időjárás nem volt kegyes az elődöntők idején, így csúszással kezdődtek meg a küzdelmek a fináléba jutásért. Előbb sor került az idei wimbledoni döntő visszavágójára, az immáron kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray és Milos Raonic (4.) között. A podgoricai születésű kanadainak nem sikerült revánsot vennie karrierje első GS-döntőjéért. A skót győzelme egy pillanatig sem volt kétséges, még úgysem, hogy Raonic számára nem is született demoralizáló végeredmény: 6/3 6/3. Murray újfent jobban tudta érvényesíteni a saját játékát, így a „II. Lendl-korszakban” továbbra is veretlen maradt (hozzá kell tenni azért, hogy Lendl most nem volt ott vele a héten).

"Bang-bang!" forrás: thefield.scroll.in

“Bang-bang!”
forrás: thefield.scroll.in

Hiába zajlott le aránylag hamar az első elődöntő, Marin Cilic (12.) és Grigor Dimitrov összecsapása már a másnap éjszakára nyúlt át, lehetett arra számítani tehát, hogy a győztes túl nagy árat fizethet a sikerért. Kiélezett mérkőzést hozott a délkelet-európai összecsapás, az első két játszmán osztozkodtak, mind a kettőben egy-egy break döntött, az elsőt Dimitrov nyerte. A harmadik játszmában már nem voltak ennyire hatékonyak az adogatók. Azért kell így fogalmazni, mert miután Dimitrov folytatta a „sormintát”, és 4/2-es vezetésre tett szert, kihullott a kezei közül a mérkőzés. A sors iróniája, hogy nem éppen halk szurkoló tábora zavarta meg a bolgárt egy fontos pontnál. Cilic nagyot küzdve nyert, 4/6 6/3 7/5-re, de ekkor szinte mindenki azt hitte, hogy itt lőtte el utolsó puskaporait, s egy fitt(nek tűnő) Murray ellen nem lesz esélye.

A döntő

Murray elfogyott a döntőre, de még így is esélyese lesz a US Open-nek forrás: www.dailymail.co.uk

Murray elfogyott a döntőre, de még így is esélyese lesz a US Open-nek
forrás: www.dailymail.co.uk

Még a kezdés is azt sugalltatta, hogy a papírforma érvényesülhet. A skót magabiztosan „szállt be”, míg Cilic az első adogató játékában break-labda hírítására kényszerült. Ezután fordult a kocka, fokozatosan kezdett látszani, hogy Murray július óta tartó lendülete megrekedt. A horvát agresszív játékával kontrollálta az eseményeket, kétszer is elvette a világranglista 2. szerváját. A második break után azonban túlvállalta magát, Murray szempontjából dupláról szimplára módosult a hátrány, de azon tovább nem tudott faragni, így szetthátrányba került. A második játszma már nem volt ilyen fordulatos. Nem sok sansza volt a fogadóknak, egészen 5/5-ig, amikor megint a horvát került nagy lehetőség elé. 0-40-je volt, ebből Murray fel tudott állni, zsinórban 3 pont megnyerésével, majd hárított még egy break-labdát, de az 5-diknél végleg megtört. A következő játékot pedig love-game-mel abszolválta Cilic, így idén először nyert tornát. Ilyen kategóriájú versenyen eddig pedig még nem is diadalmaskodott. Végeredmény: 6/4 7/5

A kiemelt kép forrása: sports.ndtv.com

A hozzászólások le vannak zárva.