ITF (nők): Összefoglaló a bükfürdői tornáról

Augusztus 22-e és 28-a között egy 25 000-es kategóriájú, salakpályás tornát rendeztek hazánkban.

A hazai pálya miatt természetesen szép számmal voltak magyar résztvevők is a versenyen: Jani Réka Luca (1.), Stollár Fanny, Szlavikovics Szabina, Lukács Vanda, Stolmár Rebeka, Gálfi Dalma (6.), Pirok Alexa és Bukta Ágnes.

Jani, Stollár, Bukta és Gálfi vették sikerrel az első kört, a második forduló után viszont megfeleződött a versenyben maradt teniszezők száma. Réka és Fanny egymás ellen mérkőzött meg, és végül az Olimpiát is megjáró Luca nyert. Ő és Dalma egészen a legjobb 4-ig jutottak el, de végül az egyéni fináléjába nem jutott be magyar résztvevő. A bajnok a spanyol Georgina Garcia-Perez lett, aki a párost is megnyerte, partnere ott pedig nem volt más, mint Stollár Fanny!

A magyar lányoknak párosban már jobban ment a játék. A 14 duót magába foglaló mezőnyben 5 magyar lány volt ott a negyeddöntőben, innen Bukta Ági esett ki, majd a 4 között Dalma és Luca győzte le Lukács Vandát és horvát partnerét. Fannyék a döntőt aztán 6/3 7/6(4)-re nyerték meg.

Még egy magyar eredmény…

Totka Naomi ugyanezen a héten Kolumbiában, Cali-ban versenyzett. Egyéniben és párosban egyaránt az 1. kiemelt volt. Az egyesben már az első körben kikapott, de párosban a brit Emily Appleton-nal egészen a döntőig menetelt, ott azonban sajnos kikaptak a 2. kiemelt chilei-paraguayi párostól.

A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.