US Open 2016: Kevés hiányzott a bravúrhoz Babos Timinek

2016. szeptember 4.
by cort

Nem sok hiányzott a bravúrhoz Babos Timinek a US Open női egyesének harmadik fordulójában. 

A 31. helyen kiemelt magyar játékos a világranglista ötödik román Simona Halep ellen lépett pályára az Artur Ashe stadion szombati nyitómérkőzésén, és nem sok választotta el az óriási bravúrtól.

Timi az első játszmában nagyon idegesen játszott, könnyű labdákat rontott, és 25 perc alatt 6-1 arányban odaajándékozta a szettet az esélyesebbnek tartott Halepnek. A folytatásban óriásit változott a játék képe, Timi sokkal agresszívabban teniszezett, amivel nem tudott mit kezdeni az egyre többet hibázó Halep, és Babos 6-2-vel egyenlíteni tudott!

A döntő felvonást is Timi kezdte jobban, egyből elvette román vetélytársa adogatójátékát, aki a szett derekán, nagy küzdelem árán egyenlíteni tudott, de a mérkőzés 4-4 után dőlt el. Halep adogatásánál Timi két breaklehetőséget is elpuskázott, a következő játékban pedig 40:15-ről nem tudta hozni a saját szerváját, így a döntő pillanatokban jobban összpontosító Simona Halep jutott a legjobb 16 közé.

Timi vereségével búcsúzott a női egyes további küzdelmeitől, de női párosban illetve vegyes párosban továbbra is versenyben van a végső győzelemért.

A hozzászólások le vannak zárva.