US Open 2016: Serena túl az első komoly akadályon

2016. szeptember 8.
by cort

Kialakultak az elődöntők párosításai a US Open női egyesének küzdelmeiben. 

A tegnapi napon Angelique Kerber és Caroline Wozniacki kvalifikálta magát a legjobb négy közé, ma hajnalra pedig elkelt a fennmaradó másik két hely is. A felső ágon Karolina Pliskova és Serena Williams játszik a döntőbe jutásért.

Elsőként a tizedik helyen kiemelt Pliskova jutott a holnapi elődöntőbe, miután 57 perc alatt 6-2 6-2 arányban győzött a 18 éves horvát Ana Konjuh ellen. Pliskova – noha évek óta meghatározó alakja a női tenisz elitjének – karrierje első Grand Slam elődöntőjére készülhet (már a Konjuh elleni negyeddöntő is karriercsúcsnak számított).

A cseh hölgy ellenfele a döntőbe jutásért a világelső Serena Williams lesz, aki egy magas színvonalú mérkőzésen búcsúztatta a román Simona Halepet. A három szettes összecsapás első játszmájában Williams többször is elvette az idegesen játszó Halep adogatásait, és 35 perc alatt 6-2 arányban abszolválta az első felvonást. A folytatásban magára talált az ötödik helyen kiemelt román hölgy, a kevesebb ki nem kényszerített hiba mellé jöttek a nyerő ütések, és a döntő pillanatokban is helyén voltak az idegei, 12 breaklabdát hárítva 6-4-re behúzta a szettet. A döntő játszmát is egy break döntötte el, de ezúttal a világelső örülhetett, aki sikerével továbbra is életben tartja Steffi Graf rekordjainak túlszárnyalását.

Eredmények:

K. Pliskova (cseh, 10.) – A. Konjuh (horvát) 6-2 6-2

S. Williams (amerikai, 1.) –  S. Halep (román, 5.) 6-2 4-6 6-3

Kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.