US Open 2016: Kerber a győztes!

2016. szeptember 11.
by cort

Az újdonsült világelső Angelique Kerber nyerte az idei US Opent. 

Rendkívül kiegyenlített mérkőzést hozott a US Open női egyesének fináléja, ahol a hétfőtől világelső német Angelique Kerber 6-3 4-6 6-4 arányban legyőzte a tizedik helyen kiemelt cseh Karolina Pliskovát.

A két hölgy legutóbb három hete Cincinnatiben találkozott, akkor a cseh játékos 6-3 6-1 arányban győzni tudott a riói olimpia után fáradt Kerber ellen. Pliskova ezzel szemben kihagyta az olimpiát, majd pedig megnyerte a cincinnati premier tornát, így egyáltalán nem számított esélytelennek a tegnapi fináléban.

Pliskova kezdte a 2 óra 7 percig tartó mérkőzést, és mindjárt a kezdésnél elbukta az adogatójátékát. A folytatásban magára talált a Serena Williams-t kiejtő játékos, de az első játszmát 6-3 arányban így is Kerber nyerte. Az egyre jobban játékba lendülő, és magabiztosabban teniszező Pliskova a második szettben 3-3 után elvette ellenfele adogatását, és ez az előny elégnek bizonyult a játszma megnyeréséhez.

Mindkét hölgynek kijár a gratuláció

Mindkét hölgynek kijár a gratuláció

A döntő felvonásban a cseh játékos kezdett jobban, 3-1-re meglépett, és minden jel arra utalt, hogy közel a meglepetés. Kerber azonban egyenlített, majd 5-4-nél Pliskova adogatásánál három mérkőzéslabdához jutott, és már az első után ünnepelhetett. A fináléban alul maradt Karolina Pliskova Grand Slam-döntő debütálása kifejezetten jónak mondható, az első néhány játékot leszámítva folyamatosan nyílttá tette a mérkőzés kimenetelét, és egy percre sem adta fel a kockázatos, de kis híján sikerre vezető játékát.

Angelique Kerber tehát kétszeres Grand Slam-győztesként hétfőtől vezeti a hölgyek világranglistáját, és adja magát a kérdés: Vajon most a német játékos évei következnek? Serena Williams már 35 éves, hol fizikailag, hol mentálisan vannak problémái, Maria Sharapova két éves doppingeltiltását tölti, Victoria Azarenka pedig babát vár (bár épp a napokba nyilatkozta, hogy jövőre már szeretne ott lenni a US Openen). A fiatalok évről-évre a nagy siker kapujában buknak el (Simona Halep, Eugenie Bouchard, vagy éppen Madison Keys), kivétel a cseh Petra Kvitova, aki már kétszeres wimbledoni bajnoknak mondhatja magát, illetve Garbine Muguruza, aki a tavalyi Wimbledonban elveszített döntő után idén nyerni tudott a Roland Garros-on.

A hozzászólások le vannak zárva.