Davis-kupa: Argentína kiejtette a címvédőt

2016. szeptember 18.
by cort

Horvátország a briteket legyőző Argentínával találkozik a Davis-kupa idei döntőjében.

Elmarad a címvédés a Davis-kupában. A tavalyi győztes brit csapat hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Juan Martin Del Potroval felálló argentinok ellen, így a dél-amerikaiak játszanak a franciákat kiejtő Horvátországgal a Davis-kupa idei döntőjében.

A Zadarban pályára lépő horvátok a párosnak köszönhetően 2-1-es előnnyel várták a mindent eldöntő harmadik napot (az első napon Gasquet Coric-ot, Cilic pedig Pouille-t győzte le), és már a nap első mérkőzésén eldöntötték a továbbjutást, miután Marin Cilic három játszmában győzött a fáradtan teniszező Richard Gasquet ellen. A franciák Lucas Pouille révén még szépítettek, de a horvátokat ekkor már alighanem a döntőbeli ellenfél kiléte érdekelte.

Az ellenfél pedig Argentína lesz, aki Juan Del Potro vezetésével legyőzte az esélyesebbnek tartott brit csapatot. Del Potro az első napon megtette azt, ami tavaly senkinek sem sikerült: legyőzte Andy Murray-t a Davis-kupában, és Guido Pella sikerével (aki Kyle Edmundot “küldte haza” négy játszmában) már 2-0-ás előnyre tettek szert a szombati páros előtt. Murray-ék hozták a párost, így a döntés vasárnapra maradt.

Az első összecsapáson a kétszeres olimpiai aranyérmes Murray sima három szettben legyőzte Pella-t, így a korábban leadott nevezés alapján jöhetett volna Kyle Edmund – Juan Martin Del Potro mindent eldöntő mérkőzése, de meglepetésre mindkét kapitány változtatott, és Daniel Evans és Leonardo Mayer összecsapásán dőlt el a döntőbe jutás. Argentína sikerével első Davis-kupa győzelméért léphet majd pályára a november végi fináléban.

A hozzászólások le vannak zárva.