Mini Garros Open: Balázs Attila a kvaliból tarolt

Balázs Attila nyerte a Mini Garros Opent. A döntőben a chilei Jorge Montero sem tudta megszorítani a magyar játékost.

Zugló szívében a Csömöri úton a Mini Garros Teniszklub egy fantasztikus hangulatú 10 ezer dollár összdíjazású ITF tornának adott helyszínt. Meg kell jegyezzem, hogy ritkán látható, hogy a verseny házigazdái ilyen szinten a versenyen belül és kívül is ennyire segítőkészek legyenek azokkal a profi játékosokkal, akik erre a versenyre neveztek. A legnagyobb esélyesek közé a szlovák Philip Horansky, a Davis Kupa válogatottban szereplő Nagy Péter tartozott.

A versenyt azonban nem mindig azok nyerik, akikre a legjobban számítunk, azonban ne szaladjunk ennyire előre.

A selejtező a magyar játékosok számára nem sikerült rosszul. Balla Péter, Vörös Máté, Balázs Attila és Szendrői László is megnyerte a három mérkőzését a főtáblára kerüléshez.

Az első körben néhány magyar játékostól búcsút kellett venni, és közéjük tartozott, a harmadik kiemeltként induló Borsos Gábor is, akinek azért annyira nem kellett ezen a versenyen bánkódnia, de erről majd később.

A nyolcaddöntőkben két dologra lehettünk figyelmesek. A nagy visszatérő és a jövő reménysége csatázott: Balázs Attila azonban nem sok esélyt adott Valkusz Máténak. A másik, hogy az adrenalin sokkal erősebb, mint az aktuális fizikai állapot. Piros Zsombor az utolsó vérig küzdött és fájdalmak árán, de a nyolcaddöntőt is egy hatalmas csatában nyerte meg.

Balázs Attila nem adott sok esélyt Nagy Péternek az elődöntőben

Balázs Attila nem adott sok esélyt Nagy Péternek az elődöntőben

A negyeddöntőkben a meglepetésemberként egyre jobban berobbanó Jorge Montero legyőzte Horanskyt, a szlovén Ternar pedig szetthátrányból fordított. A felső ág elődöntője tehát így nézett ki, az alsó ágon pedig kialakult a hőn áhított Balázs Attila-Nagy Péter párharc. Balázs Attila öt játékot töltött a pályán, Nagy Péter pedig játékveszteség nélkül győzte le a minden erejével elkészült Piros Zsombort.

Eljött az elődöntők napja, ahol először Balázs Attila és Nagy Péter csapott össze. Ennek a mérkőzésnek azonban nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Balázs Attila remek formájával Nagy Peti nem tudott mit kezdeni. Attila agresszív ütései könnyed két játszmás győzelmet eredményeztek számára 6/2 6/2 arányban. A másik elődöntőben Montero döntő szettben győzte le Ternart.

Balázs Attila a győzelme pillanatában

Balázs Attila a győzelme pillanatában

A döntő szinte csak formalitás volt, hiszen Balázs Attilát ezen a héten sem lehetett megállítani. Játékának tempója sokat gyorsult,  chilei sem tudott sok ellenállást kifejteni. A magyar játékos 6/2 6/2-re nyerte a döntőt, szettveszteség nélkül nyerte meg ezt a tornát a kvaliból feltornázva magát.

A párosok küzdelméről…

A Kellner/Borsos duó harmadszor nyert idén Future versenyt

A Kellner/Borsos duó harmadszor nyert idén Future versenyt

Ahogy azt már korábban említettem, Borsos Gábor nem lehetett csalódott első körös egyéni veresége ellenére sem. Na de miért is?

Kellner Ádámmal ugyanis remek összecsapásokat követően megnyerte a párosok versenyét. A negyeddöntőben az első kiemelt páros egy baráti hangulatú mérkőzésen diadalmaskodott a Balázs Attila/Kisgyörgy Gergely duó ellen, az elődöntőt könnyen vették, majd a döntőben egy újabb magyar párost győztek le. A finálé izgalmakban nem volt mentes, hiszen Nagy Péter és Gödry Leventével szemben a Kellner/Borsos kettős döntő szett Champions Tiebreak 10-6-ra nyert. Kellneréknek ez volt az idei harmadik győzelmük együtt.

A hozzászólások le vannak zárva.