ITF – női összefoglaló: szeptember 5-18.

Minden, ami az elmúlt két hétben történt.

Szeptember 5-12.

Budapest (50 000, salak)

  • Egyéni: A Kánai utcában rendezett torna egyéni versenyén 6 magyar lány indult el a 32 résztvevőből: Stollár Fanny, Lukács Vanda, Bukta Ágnes, Gálfi Dalma és Jani Réka Luca. A legnagyobb név a mezőnyben Stan Wawrinka barátnője, a 20 éves horvát Donna Vekic volt. Nagy meglepetésre a világranglista 104. helyezettje már a második körben búcsúzott, magyarjaink közül azonban többen is hamarabb estek ki. Csak ifjabb üdvöskéink, Dalma és Fanny jutottak be a második fordulóba, aztán Dalma a negyeddöntőbe. Ő végül itt érkezett el a végállomáshoz, miután kikapott a későbbi bajnok, orosz Khromanchevától (2.).
  • Páros: Itt már szebb eredményeket produkáltunk. Két magyar is ott volt a legjobb 8 mezőnyében Dalma román, Bukta Ági cseh partnerrel indult. Némi balszerencsénkre egymás ellen kellett kivívniuk az elődöntőbe jutást. Ez végül Ágiéknak sikerült egy champions-tie-break-kel záródó meccsen. Ők aztán meg sem álltak a döntőig, amit úgy értek el, hogy Lucát és ukrán partnerét győzték le, hasonló végjátékban. A tornagyőzelem sajnos nem jött össze, a holland Burger-Rus páros mindvégig jobbnak bizonyult.

Bucha (Ukrajna, 10 000, salak)

  • Pirok Alexa egyéniben a selejtezőn keresztül jutott fel a főtáblára. Tudott is mérkőzést nyerni. Az első fordulóban egy hazai „kvalist” ejtett ki, miután nagyon nehéz helyzetből fordított, de a második körben egy szintén ukrán teniszezővel már nem sok mindent tudott kezdeni

 

Szeptember 12-18.

Hódmezővásárhely (25 000, salak)

  • Egyéni: A magyarokat Nagy Adrienn, Bukta Ágnes, Horváth Adrienn, Udvary Panna és Nagymihály Luca képviselte. Hiába lett volna örömteli egy tartalmas hazai szereplés, a remények hamar szertefoszlottak. Mindenki kiesett az első fordulóban.
  • Páros: Itt ugyanazok voltak a magyar résztvevők (Udvary Pannát leszámítva). Horváth Adrienn Nagy Adriennel állt össze. Nagymihály Lucának szerb, Bukta Áginak szlovák partnere volt. A sors fintora, hogy ők ketten az első fordulóban egymás ellen mérkőztek meg és Ágiék nyertek egy nagyon sima és egy nagyon szoros szettben. Ezzel bejutottak a legjobb 8 közé, ennél messzebb azonban nem tartott szereplésük, két játszmában kaptak ki egy szerb duótól.

Bucha (Ukrajna, 25 000, salak)

  • Lukács Vanda nem kiemeltként indult egyéniben, ahol el is jutott a negyeddöntőig, ráadásul játszmavesztés nélkül. A folytatás azonban már nem volt ilyen felhőtlen: 3. kiemelt orosz ellenfele megakadályozta a legjobb 4 közé jutásban. A páros torna nem hozott ilyen eredményeket. Már az első fordulóban kiesett grúz partnerével, a duó mindössze egy játékot nyert az első fordulóban a 2. kiemelt belorusz-török páros ellen.

Lubbock (USA, Texas, 25 000, kemény pálya)

  • Az idén párosban nagyon eredményes Totka Naomi nem a 2016-os teljesítménye alapján szerepelt. Egyéniben már az első fordulóban búcsúzott, miután vereséget szenvedett egy hazai selejtezős ellenfelétől. Sajnos az erősebbik „szakágában” sem járt sok sikerrel. Montenegrói partnerével hiába voltak a 4. kiemeltek, két szettben kikaptak egy amerikai duótól.

A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.