ATP: Az elsők hétvégéje

A múlt héten két ATP tornát rendeztek. Szentpéterváron német, Metzben hazai tornagyőzelem született.

Szentpétervár

Az orosz városban a mezőnyre nem lehetett panasz. A friss US Open győztes, az idei wimbledoni torna döntőse, valamint Tomas Berdych is elindult Szentpéterváron.

Zverev a US Open bajnokát verte a döntőben Kép forrása: wap.chinadaily.com.cn

Zverev a US Open bajnokát verte a döntőben
Kép forrása: wap.chinadaily.com.cn

Az alsó ágon hamar borult a papírforma, hiszen a verseny második kiemeltjeként induló Milos Raonic már a második fordulóban elbúcsúzott, miután az orosz Mikhail Youzhny döntő szettben búcsúztatta. Youzhny remek formáját azonban a német Alexander Zverev hamar elrontotta, amit viszont ekkor még nem lehetett tudni, hogy Youzhny a végső győztestől fog kikapni.

Alexander Zverev előbb az elődöntőben két játszmában legyőzte a cseh Tomas Berdychet, majd a fináléban jött a svájci Stan Wawrinka. A finálét a német kezdte jobban, aki az első játszmában 2-2 után már nem veszített több játékot, Wawrinka viszont kezdett egyre jobban feljavulni és 6/3-al kiegyenlített. A svájci ráadásul a döntő szettet is break előnyben kezdte, a győzelem mégis Zverevé lett, aki 2 óra 25 perc alatt győzte le a US Open bajnokot.

A német játékos 19 évesen érte el pályafutása első tornagyőzelmét. Zverev egyre jobban törekszik a Top 20 felé, győzelmével a 24. helyre lépett előre.

Metz

Pouille hazai közönség előtt szerezte meg első tornagyőzelmét Kép forrása: nemzetisport.hu

Pouille hazai közönség előtt szerezte meg első tornagyőzelmét
Kép forrása: nemzetisport.hu

A francia város szinte másolta Szentpétervárt. A felső ágon a torna első kiemeltjeként induló osztrák Dominic Thiemet sem a nagy szervák, sem pedig az elképesztő stabil kontrajáték nem tudta megállítani. Az alsó ág pedig csak annyiban tért el, hogy az elődöntőben a későbbi győztes a verseny második kiemeltjét búcsúztatta. Egy hazai teniszező kirobbanó formáját a belga David Goffin bánta.

Lucas Pouille amilyen nehezen jutott el az elődöntőig, az utolsó két mérkőzés már egészen könnyedén sikerült számára. Goffin és a döntőbeli ellenfele, Thiem csupán azt bánhatta, hogy szorosan elvesztette Pouille ellen az első szett rövidítését. A francia játékosnak ezek a megnyert Tiebreakek óriási lökést adtak mind a két esetben, és egyszerűen megállíthatatlannak bizonyult. Pouille a döntőben 1 óra 19 perc játékot követően diadalmaskodott Metzben.

Lucas Pouille tornagyőzelme nem számít szenzációnak, hiszen az elmúlt időszakban igen csak berobbant. A US Openen egy szoros mérkőzésen legyőzte Nadalt, most pedig első tornagyőzelmét ünnepelhette. A francia játékos tör előre, egyre jobban hallat magáról.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.