ITF – női összefoglaló: Udvary Panna tornát nyert párosban!

Minden, ami az elmúlt két hétben történt.

Szeptember 19-25.

  • Stolmár Rebeka kiemelt volt egy brnói (Csehország, salakpálya) 10 000-es kategóriájú torna egyéni versenyében, de már az első fordulóban kikapott egy lengyel ellenféltől, két 6/3-as szettben
  • Bukta Ágnes Montenegró fővárosában, Podgoricában versenyzett (10 000, salak), egyéniben és párosban is elindult. Utóbbiban a selejtezőn keresztül jutott fel a főtáblára, de a kvalifikáció utolsó fordulójában aratta utolsó győzelmét. A főtáblán a legjobb 16 közé jutásért zajló találkozón kapott ki román vetélytársától. A meccs egyáltalán nem volt sima, magyar szempontból 7/6(3) 4/6 4/6 lett a végeredmény. Párosban egy szlovák teniszezővel alkotott egy duót és a 4. kiemeltek voltak. A kedvező rangsorolás ellenére itt sem született átütő siker, vereséget szenvedtek az első fordulóban egy szerb-svájci kettőstől, két 6/3-as szettben.

Szeptember 26. – Október 2.

  • Stollár Fanny a nevadai kaszinóparadicsomban teniszezett a múlt héten, egy kemény pályás, 50 000-es kategóriájú tornán. A főtáblás szereplést selejtezőn keresztül kellett kiharcolnia. Az első fordulóban orosz ellenfelét szetthátrányból fordítva győzte le (3/6 6/4 6/3). Ezután következett a világranglista 124. Elisse Mertens. A belga hölgy ellen nagy bravúrt vitt véghez, miután 7/6(7) 7/6(6)-ra diadalmaskodott. A legjobb 8 között pedig a szerb Jaksic-ot győzte le 6/2 7/5-re. A döntőbe jutáshoz egy újabb belgát, Alison van Uytvanck-ot kellett volna legyőznie, de 1/6 3/3-as állásnál visszalépett a mérkőzéstől. Fanny a páros versenyen is részt vett, de ott nem volt menetelés. Amerikai partnerével még megnyerték első körös meccsüket 4/6 6/3 10-7-re, de a következő fordulóra már nem álltak ki.
  • Gálfi Dalma Ausztráliában, Brisbane-ben (25 000, kemény pálya) játszott. Az egyéni versenyen az 5. kiemelt volt. Az első fordulót még sikerrel is vette a korábbi junior világelső, de a másodikban egy hazai teniszező meglepetést okozott és 7/5 7/6(4)-re legyőzte, így ki is ejtette Dalmát. A páros verseny is hasonlóan alakult, egy győztes forduló után a másodikban már nem jött össze a siker. Szlovák partnerével egy ausztrál-pápua- új-guineai párostól kaptak ki egy nagyon szoros találkozón 6/4 6/7(6) 10-7-re.
  • A múlt hét legjobb eredményét Udvary Panna érte el, miután megnyert egy spanyolországi páros tornát! Melilla-ban (10 000, salak) az alacsony létszámú táblán oktatta a mezőnyt horvát partnerével Mariana Drazic-csal. 6/0 6/0, 6/1 6/1, 6/2 6/3 – ilyen eredményekkel jutottak be a döntőbe, ahol a 3. kiemelt német-olasz párost is legyőzték, 6/1 2/0-s állásnál a vetélytársak feladták a találkozót. Ez azonban semmit sem von le Pannáék érdemeiből. GRATULÁLUNK! 🙂
  • Totka Naomi az amerikai Charleston-ban versenyzett, ahol egy salakpályás, 10 000-es tornát rendeztek. Naomi, ahogy szokta, mind a kettő tornán részt vett, és mind a kettőn az 1. kiemelt volt. Ezúttal az egyéni sikerült jobban, ahol a legjobb 8-ig jutott el. A továbbjutásban brazil ellenfele akadályozta meg, aki 6/4 4/6 6/1-re győzte le. Párosban lengyel partnerével, Patrycja Polanska-val is a negyeddöntőig jutott, bár, itt csak egy győzelem kellett ehhez. Az első fordulóban nagy nehezen, 7/5 2/6 11-9-re nyertek egy szabad-kártyás, hazai duó ellen, majd egy másik amerikai kettőstől 6/2 7/5-re kaptak ki.

A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.