Feltörekvőben az új generáció?

Az ATP World Tour vadonatúj kínai tornája Karen Khachanov győzelmével zárult. Na de ez akkora szenzáció lenne?

Chengdu egy új versenyként mutatkozott be a Touron, aminek hamar az lett az egyik leggyakoribb jellemzője: Ha magasan kiemelt vagy, nem érezheted magad biztonságban. A versenytől hamar elbúcsúzott az első és második kiemeltként induló Dominic Thiem, valamint Nick Kyrgios, majd az elődöntőig bezárólag az első négy kiemelt közül mindenki kihullott. A fináléba végül az ötödik kiemelt Albert Ramos-Vinolas és a Feliciano Lopezt, valamint Viktor Troickit is búcsúztató orosz Karen Khachanov került.

Khachanov öröme a győzelem pillanatában Kép forrása: sportinglife.com

Khachanov öröme a győzelem pillanatában
Kép forrása: sportinglife.com

Egy döntő általában úgy kezdődik, aki a bátrabb, az előnybe kerül. Ez most sem volt másképp, a spanyol az ötödik játékban kezdeményezőbbnek bizonyult és elvette ellenfele adogatását. Nem igazán utalt semmi arra, hogy Ramos-Vinolas ne tudná megtartani előnyét, azonban egy váratlan pillanatban kezdődhetett minden előröl. Jöhetett a rövidítés, ahol a lélektani előny az orosznál volt, de köszönhetően a fontos pillanatokban elkövetett hibáinak, Ramos-Vinolas nyerte az első szettet. A második játszma elején az ötödik kiemelt rendesen küzdött az adogatásával, breakre mégse került sor, egy újabb rövidítés következett: 7 megnyert pont és vége lesz a tornának? Khachanov ezt a kérdést egy egészen más szempontból közelítette meg. Agresszivitásával könnyedén nyerte a Tiebreaket és kiharcolta a döntő játszmát. A harmadik szettet Ramos-Vinolas kezdte break előnyben, amit egy elrontott ziccer helyzet miatt nem tudott megtartani. Ez a hiba pedig súlyosnak bizonyult, Khachanov átvette az irányítást és megnyerte a tornát.

Karen Khachanov még csak 20 éves és győzelmével az 55. helyre tört előre a világranglistán, vagyis 46 helyet javított. Sokaknál egy ilyen tornagyőzelem csak egy fellángolás, na de az orosz játékosnál is csupán erről lenne szó vagy esetleg ennél egy picit többről? Mindenestre Galo Blanco tanítványának a nevét Chengdu nem felejti el, remek első tornagyőzelem volt ez Khachanov számára.

Kiemelt kép forrása: socialfeed.info

A hozzászólások le vannak zárva.