Most vagy soha?

Andy Murray-Grigor Dimitrov döntőt rendeznek Pekingben. A bolgár játékosnak rég nem látott esélye lehet tornát nyerni a héten mutatott játéka alapján.

Szombaton csupán egy elődöntőt tudtak megrendezni. Azt már nap elején lehetett tudni, hogy a bolgár Grigor Dimitrov finalista lesz, hiszen a kanadai Milos Raonic sérülésre hivatkozva visszalépett a mérkőzéstől. Dimitrov így kicsit Nadal magabiztos legyőzése után pihenhetett.

Murray nem sok esélyt adott Ferrernek Kép forrása: sportinglife.com

Murray nem sok esélyt adott Ferrernek
Kép forrása: sportinglife.com

Andy Murray és David Ferrer mérkőzése izgalmasnak ígérkezett, hiszen a spanyol játékos ezen a héten egy borzasztó nehéz ágon jutott el az elődöntőig, ahol Cuevast és Fogninit két, még a Szentpéterváron tornát nyerő Zverevet döntő játszmában győzte le. A legjobb négy között a brit ellen sem kezdett rosszul. A harmadik játékban hamar break előnybe került, azonban onnantól kezdve nem nyert több játékot a szett során. A második játszma még ennyire sem volt kérdéses. Murray breakelt, onnan még Ferrer azonnal visszajött, azonban az újonnan lévő adogatás elvesztése könnyed 2 játszmás vereséget eredményezett számára.

Utoljára Murray nyert Kép forrása: skysport.com

Utoljára Murray nyert
Kép forrása: skysport.com

A fináléban tehát Andy Murray és Grigor Dimitrov mérkőzik meg egymással. A két játékosnak ez lesz a 11. mérkőzése egymás ellen, az utolsó találkozón Murray könnyen győzte le vetélytársát. A bolgár jó formában van és az önbizalmának továbbra is szüksége lenne egy ilyen tornagyőzelemre, ami visszaterelhetné őt a helyes irányba. Vajon Grigor Dimitrov megszerzi idei első trófeáját, vagy Murray érvényesíti a papírformát? Hamarosan választ kapunk erre a kérdésre!

Kiemelt kép forrása: sport.usa.bplaced.com

A hozzászólások le vannak zárva.