Harmadszorra már összejött…

Andy Murray győzelmével zárult a pekingi ATP 500-as torna. A brit két szoros szettben győzte le Grigor Dimitrovot.

Vajon a hirtelen feljavuló játék, elég lehet-e ahhoz, hogy az olimpiai bajnoktól is csupán a gratulációt kelljen fogadni 2 vagy 3 szettes mérkőzés végén? Erre a kérdésre kerestük a választ tegnap délután, hiszen Grigor Dimitrov ezen a héten ugrásszerűen jobb teniszt mutatott, mint ebben a szezonban.

Murray nem vesztett játszmát Pekingben Kép forrása: eurosport.com

Murray nem vesztett játszmát Pekingben
Kép forrása: eurosport.com

Aki azonban egy ilyen versenyt és egy ilyen szintű játékost le akar győzni, nem szabad ennyire ijedten kezdenie a mérkőzést. Dimitrov két kettős hibával nyitott, azonnal elvesztette az adogatását. Murray a break megszerzése után egyszer került kisebb bajba, azonban a bolgár egyszerű rontásának köszönhetően megtartotta 3-2-nél fórját, majd nem sokkal később megnyerte az első játszmát. Dimitrov a második játszmában már a kezdetektől szenvedett adogatásával,, az ötödik játékban már nem bírta a nyomást és Murray egyre közelebb volt a tornagyőzelemhez. Eldőlt volna a meccs? Legalábbis a torna első kiemeltje 5-4-nél adogathatott a győzelemért. Nem sok minden utalt arra, hogy Dimitrov visszajön, Murray azonban elkezdett kifele beszélni és semmire elbukta szerváját. A bolgár az utolsó utáni lehetőség kihasználásával visszakapaszkodott a mérkőzésbe, mégsem tudott egyenlíteni. Murray a rövidítésre összeszedte magát és megnyerte a pekingi tornát.

Murray tehát harmadik alkalommal már megszerezte a pekingi tornagyőzelmet, ahova egy negyeddöntős és egy tavalyi elődöntős helyezés után ért fel a csúcsra.

Kiemelt kép forrása: bbc.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.