Rafael Nadal befejezte a 2016-os szezont!

2016. október 21.
by DGM96

A korábbi világelső úgy érzi, pihentetnie kell a bal csuklóját. Nem látjuk már idén játszani.

“Arra kényszerülök, hogy befejezzem (a szezont) és hogy felkészüljek a 2017-es évre. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott jövő héten Bázelben, ahonnan kedves emlékeim vannak tavalyról, mikor Roger Federer ellen játszottam a döntőt. Bercyben (Párizs) sem tudok ott lenni, ahol a közönség és a Francia Tenisz Szövetség mindig is jól bánt velem. Most itt az idő, hogy pihenjek és felkészüljek a következő szezonra.

– tette közzé Nadal csütörtökön a közösségi médián.

A Salakkirály nem tudta meghozni azt az át- vagy inkább visszatörést, amire ő és a teniszvilág is nagyon várt. A salakszezon biztatóan alakult a számára, két felségterületén, Monte Carlóban és Barcelonában visszafoglalta a trónt, míg Rómában és Madridban csak Djokovic, illetve Murray tudta legyőzni. Ez a megfelelő felkészülés végül “sok hű-hó volt semmiért”, mert a Roland Garroson csuklósérülés miatt nem állt ki a harmadik fordulóra, majd kihagyta Wimbledont is. Az Olimpián tért vissza, ahol jól is teljesített. Régi jó barátjával, Marc Lopezzel aranyérmes lett párosban, egyéniben pedig egy szoros meccset elveszítve maradt le a döntőről, végül 4. lett. A US Openen a nyolcaddöntőig jutott, ahol a tehetséges francia, Lucas Pouille verte meg döntőszett tie-breakben. New Yorkot az ázsiai turné követte, de ott sem jöttek az eredmények: Pekingben negyeddöntő és vereség Grigor Dimitrov ellen, majd Shanghaiban az első meccsén kiejtette őt Viktor Troicki. Mint kiderült, ez volt az utolsó meccse a mallorcainak ebben az évben. 2016-ot 39-14-es mérleggel zárja. Jelenleg a világranglista 6. helyén áll és az év hátralevő részében 1080 ranglista pontot fog bukni (ennyit kellene megvédenie). Ha nem számítjuk bele azt, hogy a többiek mennyit pontot buknak ,vagy nyernek, akkor arra számíthatunk, hogy még éppen bent marad a top 10-ben az esztendő végén.

Nadal amennyire nem volt aktív a héten a pályán, ugyanolyan aktív volt azon kívül. Ezen a héten nyitotta meg szülővárosában, Manacorban a Rafael Nadal Tennis Academy-t.

E bejelentéssel az is biztossá vált, hogy napjaink teniszének két legnépszerűbb alakja, Ő és Roger Federer sem lesz ott az évadzáró londoni világbajnokságon. 2001-ben (!) fordult elő utoljára az, hogy egyikőjük sem vesz részt a szezont utolsó versenyén…

JOBBULÁST, RAFA! 🙁

A kiemelt kép forrása: sport.ahram.org.eg 

A hozzászólások le vannak zárva.