ATP World Tour Finals: Raonic az újabb továbbjutó

Novak Djokovic továbbjutása már korábban biztossá vált, a Lendl-csoport második helyéért pedig Thiem és Raonic vívta meg a végső ütközetet.

Djokovic biztos továbbjutóként nem húzta az időt a begró David Goffin ellen fotó: newsandstar.co.uk

Djokovic biztos továbbjutóként nem húzta az időt a beugró David Goffin ellen
fotó: newsandstar.co.uk

Gael Monfils (6.) visszalépésével a belga David Goffin számára adatott meg a lehetőség, hogy pályára lépjen az O2-Arénában, ugyanis ő tudta vállalni a tartalékossági szerepet. Djokovic (2.) biztos továbbjutása ellenére mégsem volt ez annyira tét nélküli meccs, hiszen a szerb még visszaveheti a világelsőséget az év végére, ehhez veretlenül kellene megnyernie a tornát. Mostantól ez már lehetséges, hiszen nagyon könnyedén győzte le a világranglista 11. helyezettjét. Goffin megpróbált a megszokottól agresszívabban játszani, terve azonban visszafele sült el. Rengeteg hibával játszott, „londoni kiruccanása” mindössze 71 percig tartott.

Végeredmény: N. Djokovic (SRB) [2] – D. Goffin (BEL) 6/1 6/2

Thiem egy szett erejére felvette a kesztyűt Raonic-csal szemben fotó: heute.at

Thiem egy szett erejére felvette a kesztyűt Raonic-csal szemben
fotó: heute.at

Este a csoport második helyének megszerzése volt a tét Milos Raonic (4.) és Dominic Thiem (8.) összecsapásán. Mindössze a második alkalom volt ez, hogy ők ketten egymás ellen játszottak. Az első meccs is idén volt Cincinnati-ben, ahol a kanadai nyert szűk egy óra alatt. Ez a meccs tovább tartott kicsit és Thiem is nagyobb ellenállást fejtett ki. Az első szettben nem volt break-labda, de nem mondható el, hogy a fogadóknak ne lett volna lehetőségük. Raonic jól helyezett return-ökkel, Thiem a már-már nadali pörgetések és a fonák nyesések variációjával igyekezett kizökkenteni ellenfelét. 30-mindeknél és egyenlőknél azonban az adogatók mindig „kivágták” magukat valahogyan a szoros szituációkból. A rövidítés aztán nagyon fordulatos volt, Raonic megnyerte az első két pontot, ezután pedig Thiem nyert meg zsinórban négyet. Hiába viszont a 4-2-es osztrák vezetés, Raonic erőt vett magán és megfordította a tie-break-t, miután az ominózus állást követően csak egy pontot veszített el. A második szett legelején pedig meg is tört a jég, megtörtént az első break, amit Wimbledon 2016-os döntőse csinált meg. Előnyét megerősítette, majd növelhette is volna azt, de Thiem nem engedte el a meccset, ám semmiféle lehetősége nem volt a feltámadásra. Raonic végül mégiscsak dupla-break-kel abszolválta a második szettet, így a meccset is, ami 1 óra 32 percig tartott. Ő lett tehát az Ivan Lendl-csoport második helyezettje.

Végeredmény: M. Raonic (CAN) [4] – D. Thiem (AUT) [8] 7/6(5) 6/3

Pénteken a McEnroe-csoport végeredménye is kialakul. A világelső Andy Murray (1.) áll legközelebb a továbbjutáshoz, de ehhez mindenféleképpen le kell győznie Stan Wawrinkát (3.) is, aki számára csak a győzelem elfogadható hasonló célok fejében. Ez a mérkőzés lesz 15 órakor, míg a könnyebb helyzetben lévő Kei Nishikori (5.) este 21 órakor mérkőzik meg a két vereségnél tartó Marin Cilic-csel (7.).

A kiemelt kép forrása: ca.sports.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.