IPTL 2016: Élre állt Szingapúrban az Indian Aces

Az első kiírás nyertese három meccsből kettőt megnyert a városállamban.

A tokiói etap után első helyen álló UAE Royals rendesen visszaesett ezen a héten. A Tomas Berdych-hel, Ana Ivanovic-csal és Martina Hingis-szel is felálló csapat nem nyert meccset Szingapúrban. A címvédő Singapore Slammers ellen még szettet sem. Annak a párharcnak a kulcspontja az első két játszma volt. Carlos Moya Goran Ivanisevicet, Kiki Bertens pedig Ivanovicot győzte le 6/2-re. Ezek után elég volt a Slammersnek csak tartani tetemes előnyét. Eleget téve ennek, a következő  három szettet (vegyes páros, férfi páros, férfi egyes) 1-2 játéknyi különbséggel nyerték csak meg, ám a magabiztos győzelem így sem maradt el.

A kiegyensúlyozottság az Aces legnagyobb érdeme forrás: iptlworld.com

A kiegyensúlyozottság az Aces legnagyobb érdeme
forrás: iptlworld.com

Hasonlóan sima volt a Royals-Aces összecsapás is. Az újdonsült éllovas 6/3-ra nyerte meg az első három szettet (női egyes, vegyes páros, legendás egyes), így 2 szettel a vége előtt 9 game-s előnyre tettek szert. A Royals hátrányából Berdych 4-et ledolgozott a férfi egyesben Feliciano Lopez ellen. Viszont a balkezes spanyol az utolsó szettben kitett magáért Ivan Dodig-gal és 6/4-re legyőzte a Cuevas/Nestor párost. Az Aces azonban nem úszta meg vereség nélkül az idei kiírás második állomásán. A Japan Warriors összeszedte magát azok után, hogy “hazai pályán” csak egy meccset nyertek a háromból. Fernando Gonzalez, Jelena Jankovic és Jean-Julien Rojer vezetésével 5 játéknyi előnyt tudhattak a magukénak az első három játszma után. Dodig és Lopez szorossá tette a végjátékot, miután 6/3-ra legyőzte Rojer és Verdasco párosát, ám az utolsó szett nagyon sima lett: Verdasco 6/1-re kiütötte Lopezt.

Másik győzelme a Warriors-nak már ennél érdekesebb volt. A csapatok egymásnak után adták ki a kezeikből nagy előnyüket. Verdasco 6/2-re győzte le Pablo Cuevast, Nestor és Hingis 6/1-re nyert Rojer és Jankovic ellen, Kurumi Nara pedig játékot sem engedett a svájci “veteránnak”. A párharc döntő momentumai a két legszorosabb szett volt, amit a japán csapat nyert meg, mindkettőt 6/5-re. Cuevas és Nestor a Verdasco-Rojer páros ellen, majd Goran Ivanisevic Marat Safin ellen. A csapatverseny legutóbbi két bajnoka is megmérkőzött egymás ellen. Szoros végeredmény született az Aces és Slammers között, ám a végkifejlet nem volt ennyire kiélezett. Az Aces az első két szett után 5 játékkal vezetett és képes volt ekkora előnyből is elveszíteni a mérkőzést.

Eredmények – Szingapúr, december 6-8.:

Indian Aces – UAE Royals 26-19

Singapore Slammers – Japan Warriors 26-19

Japan Warriors – Indian Aces 27-20

Singapore Slammers – UAE Royals 30-18

Japan Warriors – UAE Royals 23-20

Indian Aces – Singapore Slammers 23-22

Az IPTL állása 6 forduló után:

Lejátszott meccsGyőzelemVereségSzett arányPont
1.Indian Aces642145:14014
2.Singapore Slammers633152:13511
3.Japan Warriors633129:14610
4.UAE Royals624136:1418

Hétvégén Indiába utazik a mezőny, Hyderabad városába. Itt fog eldőlni a végeredmény is. Pénteken és szombaton lezárul az “alapszakasz”, majd vasárnap az első két helyezett megvívja a minden eldöntő mérkőzést.

Kiemelt kép forrása: theindiaexpert.com

A hozzászólások le vannak zárva.