Hopman-kupa: Federer visszatért

Több, mint féléves kihagyás után újra meccset játszott a svájci legenda.

A 35 éves bázeli teniszező ahogyan még 2016-ban megígérte, a Perthben megrendezendő koedukált csapatversenyen áll újra “kötelek közé”, miután a tavaly Wimbledoni tornát követően abbahagyta a tavalyi szezont orvosai tanácsára. Svájcot a fiatal Belinda Bencic-csel képviseli, első meccsüket pedig Nagy-Britanniával játszották. A párharc első felvonásában a férfi egyest bonyolították le. Federer ellenfele visszatérő meccsén Daniel Evans volt, aki a világranglista 66. helyezettje. Bár a Grand Slam-rekorder jelenleg “csak” 50 pozícióval van előrébb, a pályán ennél jóval nagyobb különbséget reprezentált. Fogadóként szinte folyamatos veszélyt jelentett Evansre, fordított szituáció során pedig csak egy játékban voltak jó lehetőségei a britnek. Federer mindkét szettet egy breakkel döntötte el. Az elsőt a játszma közepén, a másikat az adott szett legelején csinálta meg, győzelme pedig egy pillanatig sem forgott veszélyben. A párharc másik meccsén Bencicnek jóval nehezebb dolga volt Heather Watsonnal szemben, de pontosabbak vagyunk, ha azt mondjuk, hogy a 19 esztendős szlovák származású hölgy a saját dolgát nehezítette meg. Szett- és break-előny ellenére döntőszettben tudta csak bebiztosítani Svájc győzelmét. A vegyes páros már csak a győzelem “minőségéről” döntött. A harmadik meccset az úgynevezett “Fast 4” szabálya alapján játszották:

4 nyert játékig tart egy szett, 3/3-nál rövidítés van, ahol 5 pontot kell nyerni és nem kötelező 2 pontos különbséget kialakítani; játékon belül 40/40-es állásnál mindent eldöntő pont van; illetve ha hálón pattan meg egy szabályos szerva, a labdamenet folytatódik. 

Ezután is végül Federer és Bencic örülhetett, a két szett alatt mindössze egy játékot veszítettek el.

Eredmények:

R. Federer – D. Evans 6/3 6/4

B. Bencic – H. Watson 7/5 3/6 6/2

Bencic/Federer – Watson/ Evans 4/0 4/1

A párharc végeredménye: Svájc – Nagy-Britannia 3-0

Federer és Bencic legközelebb csütörtökön lép pályára, akkor Németországgal játszanak. A német csapatot Andrea Petkovic és a nagy jövő előtt álló Alexander Zverev alkotja.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/hopmancup

A hozzászólások le vannak zárva.