A dominátor és a harcos győzelemmel mutatkozott be

Eljött a bemutatkozás 2017-ben. Dohában a világelső, Brisbaneben a kilencszeres Roland Garros bajnok lépett pályára. Utóbbi visszatérését szurkolói már rég várhatták éles tétmeccsen. 

Murray könnyen irányba vette a második fordulót Dohában Kép forrása: channelnewsasia.com

Murray könnyen irányba vette a második fordulót Dohában
Kép forrása: channelnewsasia.com

Murray remekül zárta a 2016-os évet, és az új esztendő első komoly tétmérkőzésén a francia Jeremy Chardy próbálta a dolgát megnehezíteni. Ezt az első szettben nem igazán lehetett látni, hiszen Murray az alvásban lévő franciának 21 perc alatt kiosztott kezdésnek rögtön egy fél bicikli kereket. Chardy úgy tűnt kezd magához térni, elvette Murray szerváját a második felvonás elején, azonban amilyen hamar jött, olyan gyorsan el is fújta a szellő. A háromszoros Grand Slam bajnok gyorsan visszajött, majd a játszma hátralévő részében csak az elszalasztott break lehetőségek sorakoztak. A második szettet végül a rövidítés döntötte el, amit Murray könnyedén 7-2-re hozott és bejutott a második fordulóba, ahol Gerald Melzerrel találkozik majd.

Nadal győzelemmel tért vissza Brisbaneben Kép forrása: au.eurosport.com

Nadal győzelemmel tért vissza Brisbaneben
Kép forrása: au.eurosport.com

Brisbaneben mint ha egy percre megfagyott volna a levegő, amikor Rafael Nadal belépett az Arénába és a rajongók alig várták, hogy újra láthassák kedvencüket. Alexandr Dolgopolov a visszatérő mérkőzésen nem egy túlságosan egyszerű párharc, és ezt az ukrán sem gondolta máshogyan, hiszen 2-1-nél break előnyben teniszezhetett. Ez a fór azonban nem tartott sokáig, az első szettben 3-3-tól már csak Nadal tudott játékot nyerni. A második játszma ötödik játékában a spanyol kis lépésekkel haladt előre, hiszen elnyerte ellenfele adogatását. A győzelem megszerzésében pedig kulcsfontosságúnak bizonyult a következő játékban hárított két break labda. Nadal megtartotta előnyét, majd 5-3-nál fogadóként lezárta a mérkőzést. A torna ötödik kiemeltje visszatérésénél két szettes győzelemmel mutatkozott be és az idősebbik Zverev testvér ellen is jó esélyekkel léphet pályára.

Holnap sem maradunk sztárparádé nélkül a ezen a két tornán. Brisbaneben Wawrinka és Nishikori mutatkozik be idén először, Dohában pedig Murray és Djokovic már a negyeddöntő kiharcolásáért küzd.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.