Meglepetések nélkül Dohában, szenzáció Brisbaneben és Chennaiban

Egyelőre a nagyok sérthetetlenek, de még csak a hét közepének végéhez értünk el. Djokovic és Murray Dohában, Wawrinka és Nishikori Brisbaneben jutott a negyeddöntőbe.

Doha

Murray köszönte szépen, vette a második akadályt is Dohában Kép forrása: marca.com

Murray köszönte szépen, vette a második akadályt is Dohában
Kép forrása: marca.com

Dohában már a negyeddöntőbe kerülés volt a tét. Úgy tűnik látszik Andy Murrayn az idény eleji forma, hiszen a fiatalabbik Melzer testvér rendkívül szoros mérkőzést tudott játszani a világelsővel. Ez egy ilyen szokásos szorosabb Murray mérkőzés volt, hiszen a felek 2 óra 25 percig harcoltak, a brit mégis két játszmában tudta hozni a találkozóját és a negyeddöntőben egy igazán stíluscsatát fog vívni a mezőny egyik legveszélyesebb egykezes fonákjával rendelkező Nicolas Almagroval. Bár a spanyol backhandje valóban kegyetlen, azonban nehéz elképzelni, hogy olyan extrát játsszon, amivel Murrayt megverheti.

Djokovic nem izadt meg igazán a második körben Kép forrása: direct.arabnews.com

Djokovic nem izadt meg túlságosan a második körben
Kép forrása: direct.arabnews.com

Novak Djokovic 2016-ban bár néha szoros játszmákon végig ment, de szettveszteség nélkül végig gyalogolt a mezőnyön Dohában. Ezt főleg a döntőben láthattuk tavaly Nadal ellen. A szerb az első mérkőzésén miután könnyen túljutott, az argentin Horacio Zeballos sem jelenthetett neki túlságosan nagy problémát, főleg kemény borításon. A címvédőnek ez egy jó gyakorlás volt a komolyabb mérkőzésekre, 1-1 breaknek köszönhtően 6/3 6/4-el jutott tovább.

Brisbane

Thompson szép skalppal került negyeddöntőbe Kép forrása: tennis.com.au

Thompson szép skalppal került negyeddöntőbe
Kép forrása: tennis.com.au

Az ausztrál városban nem mondhatni, hogy izgalommentesen telt volna a játéknap. A nap elején az amerikai Jared Donaldson megpróbált bravúrt okozni, azonban a jóval rutinosabb és világranglistán sokkal előrébb élló Kei Nishikori küzdött, majd nyerte második fordulós mérkőzését. Miközben a francia Lukas Pouille feladta a második szett közepén mérkőzését Kyle Edmund ellen, a hazai szurkolók örömét le se lehetett volna tagadni. A hazai színekben versenyző Jordan Thompson ugyanis hatalmas meglepetésre legyőzte a spanyol David Ferrert. Troickitől egy esetleges bravúr már kisebb csodaszámba ment volna, azonban a háromszoros Grand Slam bajnok Stan Wawrinka két játszmában legyőzte őt.

Chennai

Chennaiban sem maradtunk meglepetés nélkül szerdán Kép forrása: theindianexpress.com

Chennaiban sem maradtunk meglepetés nélkül szerdán
Kép forrása: theindianexpress.com

Az indiai városban megrendezett torna is már hagyománya az ATP World Tour versenynaptárának, azonban nem gondolhattuk, hogy a második forduló egy ekkora meglepetéssel szolgál. Jozef Kovalik a szlovákok Davis Kupa válogatott játékosa, akivel Fucsovics Mártonnak is meggyűlt már a baja, most  Marin Cilicet ejtette ki Chennaiban. Szép skalp a TOP 100-on kívüli teniszezőtől. Az indiai versenyen a többi mérkőzésen Daniil Medvedev, Albert Ramos és a Magyarországon az elmúlt időszakban szintén Davis Kupa mérkőzésen megforduló Dudi Sela is a legjobb 8 közé jutott.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.