WTA: Jöhetnek a döntők

2017. január 6.
by cort

Az év eleji tornákon gyakoriak a nagy meglepetések, de amit a női tenisz produkált ebben a néhány napban, arra kevesen gondoltak.

Konjuh egy lépésre a második tornagyőzelemtől Forrás: twitter.com

Konjuh egy lépésre a második tornagyőzelemtől
Forrás: twitter.com

Auckland – Serena Williams korai búcsúja már magában is óriási meglepetésnek számított, és Venus visszalépésével a második kiemelt is korán csomagolt az ASB Classic-ról, de a kiemeltek kálváriája itt nem ért véget, a következő körben a favorit titulust megöröklő Caroline Wozniacki is kiesett. A nagyok korán elhagyták az új-zélandi helyszínt, aminek a szervezők aligha örültek, de Lauren Davis és Ana Konjuh bizonyára mosolyogva nézték a januári csillaghullást, különösen azért, mert az aktuális mérkőzésüket megnyerve ők játsszák a torna holnapi fináléját. Az amerikai hölgy élete első WTA tornagyőzelméért lép pályára, míg a fiatal horvát másodszor igyekszik elhódítani a győztesnek járó serleget.

Riske idén is döntőzhet Forrás: twitter.com

Riske idén is döntőzhet
Forrás: twitter.com

Shenzhen – Az új-zélandi torna mellett Kínában sem a kiemeltekről szól ez a hét, jobban mondva nem a sikereikről. Simona Halep – aki az év elején még arról beszélt, hogy karrierje során sosem sikerült ilyen jól az alapozás – már a második körben búcsúzni kényszerült. Legyőzője a cseh Katerina Siniakova volt, aki a román játékos legyőzése után meg sem állt a döntőig. Siniakova ellenfele a fináléban a tavalyi döntős Alison Riske lesz, aki a legjobb nyolc között visszavágott a lengyel Agnieszka Radwanskának az előző évi döntőben elszenvedett vereség miatt.

Muguruza visszalépésével Cornet jutott a döntőbe Forrás: twitter.com

Muguruza visszalépésével Cornet jutott a döntőbe
Forrás: twitter.com

Brisbane – Hiába jött össze az év első Premier tornájára egy igazán veretes mezőny, a torna fináléjában feleslegesen is keressük a világelső Angelique Kerbert, a világbajnok Dominika Cibulkovát, vagy éppen a Roland Garros-győztes Garbine Muguruzát. Helyettük a Cibulkova és Muguruza testén átverekedő Alize Cornet, és a tavalyi US Open formáját bemutato Karolina Pliskova jutott.

A hölgyek év eleji formáját elnézve kiszámíthatatlan Australian Open elé nézünk.

A hozzászólások le vannak zárva.