Hopman-kupa: Francia győzelem, és persze Federer

2017. január 7.
by cort

Ha egy mondatban kellene összefoglalni a most véget érő Hopman-kupát, akkor alighanem a cikk címe lenne a legtökéletesebb erre. De ami a lényeg: Egy nagyon szórakoztató tornát élvezhettünk végig.

A francia csapat a döntőben a szintén százszázalékos Egyesült Államokkal találkozott, és végül 2-1-es győzelmet aratott. Az urak összecsapása igazán látványos mérkőzést hozott, ahol döntő szett rövidítésben Richard Gasquet nyert a mérkőzéslabdát elpuskázó Jack Sock ellen. A hölgyek meccse kevesebb izgalmat hozott, Coco Vandeweghe két játszmában, 6-4 7-5-re verte Kiki Mladenovic-ot. A mindent eldöntő vegyes párosban ismét a franciák örülhettek, így 2014 után ismét hozzájuk került a győztesnek járó trófea.

Mladenovic is meghajolt Federer előtt Forrás: twitter.com/hopmancup

Mladenovic is meghajolt Federer előtt
Forrás: twitter.com/hopmancup

És persze Federer. Roger Federer 15 év után tért vissza a Hopman-kupára, és bátran kijelenthetjük, az előző években összesen nem kapott akkora figyelmet a torna, mint idén. A svájci játékos fél év kihagyás után tért vissza a pályára, így a várakozás még inkább fokozott volt, Federer pedig igazán kitett magáért. A nézők szeretete és Federerért való rajongása szinte tapintható volt, a résztvevő játékosok közül pedig különösen a hölgyek voltak bezsongva, hogy találkozhatnak a volt világelsővel. Federer játszott, szórakoztatott, és bemutatta miért is kedvelik olyan sokan világszerte.

A hozzászólások le vannak zárva.