Kiesett Babos Tímea Sydneyben

2017. január 8.
by DGM96

Előnyös helyzetből vesztette el a meccset az orosz Kasatkina ellen.

Shenzhen után Ausztráliában sem jött össze az első győzelem 2017-ben a legmagasabban rangsorolt magyar teniszezőnek. Bár ezúttal nem volt szerencséje Timinek, világranglista 28. helyezettjeként Daria Kasatkinát kapta ellenfélül az első körben, aki csak két hellyel előzi meg őt. Ráadásul a meccs győztese a világelső Angelique Kerber (1.) leendő ellenfele a következő fordulóban.

A soproni hölgy jól kezdte a találkozót, az első szett elején elvette ellenfele adogatását, ebből fakadó előnyét pedig végig meg tudta tartani, így egy szettre került a győzelemtől. Biztató volt a folytatás is, a második játszmát is egy breakkel kezdte, de 3/1-es állás után zsinórban három játékot nyert meg Kasatkina, ezzel a mérkőzésbe is visszajött. A továbbiakban úgy tűnt, Babost nem töri meg az eltékozolt előny, 4/4-nél hosszú game-re késztette az orosz ellenfelét fogadóként, volt egy pontra is attól, hogy a győzelemért adogasson, de Kasatkina kiegyenlített. Nem csak a szetten belül, hanem a következő játékban a meccsen belül is. A döntőjátszmát is breakkel kezdte Timi, de rögtön jött a válasz és az orosz meg sem állt a 4/1-es vezetésig, innen pedig sajnos nem volt már visszaút.

Végeredmény: D. Kasatkina (RUS) – Babos Tímea (HUN) 3/6 6/4 6/2

Ezzel még nem ért véget a szereplés Sydneyben, Timi a páros tornán is indul, idei partnerével, a szintén orosz Pavlyuchenkovával. Első körben az amerikai Atawo és a kínai Xu alkotta kettőssel találkoznak, győzelem esetén pedig akár a 2. kiemelt Co-co Vandeweghével és Martina Hingisszel is játszhatnak.

A kiemelt kép forrása: appiainternational.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.