Aus Open 2017: Akkor most hogyan tovább?

Fucsovics Márton ezúttal csak szettet tudott nyerni egy Grand Slam torna selejtezőjében. A magyar játékos döntő játszmában szenvedett vereséget.

A magyar játékos nagy reményekkel vágott neki az Australian Open selejtezőjének, aminek első ugródeszkája az ausztrál Bradley Mousley elleni mérkőzés volt. Nem kezdődött jól a találkozó, mégis azt lehetett gondolni Fucsovics könnyedén túllép ezen és az első játszmában 1-3 után már nem veszített több játékot. A második játszmában jött 22 percnyi rövidzárlat és a 24 éves teniszezőnek nagyon kevés ideje volt, hogy gyorsan rendezze a gondolatait. Azt sem lehet mondani, hogy nem lett volna esélye ma nyerni, hiszen a végjátékhoz érve 4-3-nál három break lehetősége is adódott, azonban ennek elpuskázása végzetesnek bizonyult. Mousley 4-4-re alakította az eredményt, elvette Fucsovics szerváját és megnyerte a mérkőzést.

Hamar véget ért a év első Grand Slam tornája Fucsovics számára Kép forrása: maszol.ro

Hamar véget ért a év első Grand Slam tornája Fucsovics számára
Kép forrása: maszol.ro

Fucsovicsnak úgy tűnik a Grand Slam selejtező még mindig egy egészen más szint. 2011 óta 16 próbálkozásból egy Grand Slam torna selejtezőjében, csupán tavaly sikerült Marcinak a US Open főtáblájára kerülni. Nagyon sok olyan elszúrt kísérlet, amikor a lehetőség kapujában megtorpant, azonban ilyen váratlan vereséget ritkán szenvedett el a selejtező ezen fázisában. Bradley Mousley ellen talán azért is lehet furcsa ez a vereség, mivel múlt héten mind a ketten indultak a Happy Valleyben megrendezett Challangeren, ahol a magyar, főtáblán negyeddöntős, még az ausztrál a selejtezőből sem tudott továbbjutni. Ki kell mondani, pocsék évkezdés és Fucsovicsnak van min elgondolkodnia, ha tehetségét eredményekkel akarja kombinálni.

A hozzászólások le vannak zárva.