ATP Auckland, Sydney: Egy lépésre a finálétól

2017. január 12.
by Airon

Holnap már az elődöntőket rendezik a két kisebb Australian Open előversenyen. A csütörtöki nap bőven tartogatott meglepetéseket a nagyérdemű számára. 

Auckland

Johnson kiejtette Isnert Aucklandben Kép forrása: sportinglife.com

Johnson kiejtette Isnert Aucklandben
Kép forrása: sportinglife.com

Amit Jaziri szerdán elszalasztott, azt Steve Johnson maximálisan kihasználta John Isner ellen. Az amerikai rangadón a hórihorgas teniszező ismét egy döntő játszma Tiebreakes mérkőzésre kényszerült, amiből már nem tudott győztesen kikerülni. Ez a mérkőzés jó ómen lehet Johnson számára, hiszen tovább javíthatja ezen a tornán az amerikai játékosok elleni mérlegét, hiszen Jack Sock következik. Sock ugyanis döntő szettben ejtette ki Chardyt. A felső ág már közel sem tartogatott ennyi izgalmat: A nyolcadik kiemelt Marcos Baghdatis két szettben győzte le a cseh Jiri Veselyt, a portugál Joao Sousa pedig véget vetett a holland Robin Haase menetelésének.

Az elődöntő párosításai: 

Marcos Baghdatis-Joao Sousa

Jack Sock-Steve Johnson

Sydney

Jól kezdődik 2017 Daniel Evans számára Kép forrása: eurosport.co.uk

Jól kezdődik 2017 Daniel Evans számára
Kép forrása: eurosport.co.uk

Az első kiemelt Dominic Thiemnek igen csak rezgett már a léc Gastao Elias ellen is, a brit Daniel Evans ellen pedig szó szerint azt le is verte. Az osztrák játékos hiába tudta megnyerni 6/3-ra viszonylag zökkenőmentesen az első játszmát, romló első adogatásainak köszönhetően csupán 5 játékot tudott nyerni a következő két szettben és búcsúzott a tornától. Az elődöntőben Daniel Evans Andrey Kuznetsovval találkozik, az orosz teniszező Pablo Carreno Bustát küldte csomagolni. Gilles Müller is bejutott a legjobb négy közé, miután legyőzte két játszmában az uruguayi Pablo Cuevast, amire Troicki pihenve várhatott, hiszen Kohlscreiber visszalépett a negyeddöntőtől.

Az elődöntők párosításai: 

Daniel Evans-Andrey Kuznetsov

Viktor Troicki-Gilles Müller

Kiemelt kép forrása: sports.yahoo.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.